Desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris

Un dels municipis afectats va ser Sant Andreu de la Barca, on fracturaven portes o finestres amb eines com tornavisos o palanques i s’enduien diners en efectiu, joies i dispositius electrònics

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que s’havia especialitzat en els robatoris en habitatges. Els detinguts són tres homes i una dona, un dels quals menor, d’edats compreses entre els 17 i els 30 anys i de nacionalitat xilena.

La investigació es va iniciar el 7 de maig quan agents de paisà de la comissaria de Sant Adrià del Besòs van identificar els cinc ocupants d’un tot terreny sospitós. A l’escorcoll de l’interior del vehicle els policies hi van trobar diverses eines de les quals s’usen habitualment per dur a terme robatoris amb força en domicilis com ara tornavisos, guants i lots, entre d’altres. Els policies ho van posar en coneixement dels investigadors donat que les persones identificades eren susceptibles de dedicar-se a aquesta pràctica delictiva.

3ce7cb24 7b6b 41d0 8fe3 847287fbed7f

Durant la investigació, duta a terme amb el Jutjat d’instrucció número 2 de Granollers, els agents van poder identificar la totalitat d’integrants del grup a més d'acreditar sis robatoris entre el 10 i el 21 de maig a les poblacions a l’Ametlla del Vallès, Lloret de Mar, Sant Andreu de la Barca, Matadepera i Olivella, en dues ocasions.

Els membres del grup es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicles que canviaven amb freqüència per evitar una eventual detecció policial. A més, prenien moltes mesures d’autoprotecció en la conducció per assegurar-se que cap patrulla no els estava seguint. Tenien certa mobilitat territorial i preferentment cometien els robatoris en localitats de la conurbació de Barcelona.

Solien actuar als matins o a primera hora de la tarda, franges on és habitual que estiguin buits ja que moltes persones són a la feina. Un cop eren a la casa que volien violentar buscaven una porta o finestra que disposés de poques mesures de seguretat i les fracturaven amb tornavisos o palanques. Els autors, preferentment, buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre com els dispositius electrònics. Quan ja havien consumat el robatori marxaven del lloc de manera discreta adoptaven les màximes mesures d’autoprotecció.

Enxampats

El dia 21 de maig, els agents van detenir els integrants del grup, després de consumar un robatori a la localitat d’Olivella (Garraf). Els investigats, quan van advertir la presència policial, es van mirar d’escapolir i van envestir el vehicle dels agents. Malgrat que després de l'impacte van mirar de fugir a peu els mossos els van poder detenir poc després.

El mateix dia es va dur a terme l’entrada i escorcoll al pis on residien a Barcelona i els agents van poder intervenir gran quantitat dels objectes que havien sostret: joies, rellotges, dispositius electrònics, roba i diverses eines. Els arrestats van passar a disposició al Jutjat d’Instrucció 33 de Barcelona i el jutge va decretar presó per a tres dels detinguts i la Fiscalia de Menors va deixar en llibertat amb càrrecs al menor.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix