Ingressen a presó tres homes dedicats a robatoris amb arma de foc

En quatre mesos van robar en una empresa de Sant Feliu de Llobregat, dos establiments de menjars ràpid de Sant Andreu de la Barca i dos supermercats de Calafell i Granollers

Es Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir el  23 de juny de 2018 tres homes de nacionalitat espanyola i romanesa de 31, 40 i 41 anys, veïns d’Esplugues de Llobregat, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat,  com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal.

Els membres d’aquest grup criminal s’havien especialitzat en robatoris violents a establiments i empreses i, del març al juny d’enguany, van robar en una empresa de Sant Feliu de Llobregat, dos establiments de menjar ràpid de Sant Andreu de la Barca i dos supermercats de Calafell i Granollers, sempre amb violència sobre els treballadors responsables dels diners en efectiu.

24d8de39 1547 4b6a a0fb dbd32af6e258

El modus operandi del grup era sempre el mateix amb les tasques a desenvolupar per cadascun dels membres molt definides: els dies previs a l’assalt realitzaven tasques de vigilància i control, tant de la zona com específicament de l’establiment objectiu del robatori i recollien tota la informació relacionada amb horaris, nombre de treballadors presents en el moment del tancament de l’establiment, vies d’entrada i sortida de la zona de caixes i les vies de fugida en vehicle.

El dia del robatori els lladres feien el robatori violent exhibint armes curtes o instruments perillosos de forma molt violenta i sotmetien les víctimes a agressions físiques directes, els lligaven amb brides i sota amenaça de l’ús de l’arma de foc els obligaven a dir els codis de seguretat de les caixes fortes dels establiments.

Enxampats

Durant la fase d’investigació, els mossos van identificar els vehicles emprats en els robatoris, així com els membres que formaven el grup i finalment els van detenir in fraganti. Va ser el 23 de juny tot just a l’hora de tancament del supermercat, quan tres homes descendien per un forat fet a la teulada del local a Granollers i s’adreçaven a la línia de caixa per robar la recaptació de l’establiment. A la detenció també van participar unitats d‘ordre públic, donada la violència habitualment emprada pels lladres i que sempre anaven armats en els robatoris que perpetraven.  

7da69ca3 143b 4522 8721 ff8ca6ae1fc8

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix