Detenen a Cornellà tres membres d'un grup per robatoris a clients d'hotels

Els arrestats buscaven que les seves víctimes fossin turistes i adaptaven la seva forma d'abordar-les aprofitant els descuits o distraient a la víctima

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir a Cornellà de Llobregatdos homes i una dona com a presumptes membres d'un grup criminal i per sis delictes de furt a hotels de les comarques del Baix Llobregat, el Maresme i la Selva. Els detinguts, de 40, 43 i 45 anys, són de nacionalitat cubana i peruana i tenen el domicili a Badalona, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.

Sant Andreu, Martorell i Sant Just Desvern

La investigació es va iniciar a mitjans del mes d'abril quan es va tenir coneixement de dos furts a l'interior de dos hotels dels municipis de Sant Andreu de la Barca i de Martorell. Els autors dels fets van endur-se al descuit part de l'equipatge d'una persona que s'allotjava a l'hotel mentre esperava un ascensor i el maletí d'un guia turístic mentre organitzava l'allotjament del seu grup de turistes.

PREMSA.00 00 11 19.Imagen fija003

Dies després, concretament el 2 de juny, els mateixos autors van cometre dos furts més a clients que es trobaven allotjats en establiments hotelers de Sant Just Desvern i de Martorell. Concretament, els lladres van sostreure, també al descuit, una maleta mentre el client estava realitzant el registre a l'hotel i una bossa de mà de l'interior d'un vehicle estacionat davant la porta de l'establiment mentre la víctima esperava a la seva família. Els dos darrers fets van tenir lloc el 12 de juny a dos hotels dels municipis de Lloret de Mar i Malgrat de Mar.

Identificats i localitzats

Els investigadors, gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels establiments hotelers i les gestions d'investigació, van aconseguir identificar i localitzar als membres del grup que havien comès els sis furts, on totes les víctimes eren de nacionalitat estrangera, i el vehicle que utilitzaven.

PREMSA.00 00 20 22.Imagen fija002

Els agents van acreditar que els investigats en el seu modus operandi sempre utilitzaven disfresses i complements per dificultar la seva identificació. A més a més, buscaven que les seves víctimes fossin turistes i adaptaven la seva forma d'abordar l'objectiu que s'havien marcat aprofitant els descuits o distraient a la víctima per exemple amb el mètode de la taca. Així mateix el grup estava organitzat i cada membre del grup criminal es distribuïa una tasca concreta.

Finalment, el 20 de juny els investigadors van detenir, al municipi de Cornellà de Llobregat, els dos homes i una dona investigats com a presumptes autors dels furts i per pertinença a grup criminal. Els arrestats, amb més de 70 detencions per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Imatges cedides per un dels hotels afectats

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix