Desarticulat un grup especialitzat en estafes i línies de crèdit fraudulentes

Un dels arrestats residia a Torrelles de Llobregat i formava part del mateix clan familiar que se’ls atribueixen 42 fets delictius i una activitat delictiva que ascendeix a 150.000 euros.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir set persones, cinc homes i dues dones, d’edats compreses entre els 58 i els 25 anys, tots de nacionalitat espanyola, tres d’ells veïns de Badalona, dos de Tiana, un de Torrelles de Llobregat i un altre de Sant Joan de Vilatorrada, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, d’establiment de línies de crèdit fraudulentes, usurpació de la identitat civil i pertinença a grup criminal.

La investigació s’inicia quan, al març de 2015, es detecten una sèrie de compres fraudulentes en una gran superfície comercial de Badalona, realitzades amb una targeta de crèdit. Un cop contrastada la informació inicial disponible amb els responsables de l’empresa operadora de la targeta i amb el titular que hi constava es van adonar que l’alta s’havia realitzat fraudulentament. Això va permetre avançar en la investigació i es va determinar que les targetes, un cop sol·licitades i aprovades per l’entitat, arribaven a bústies de correu de diverses localitats. Es tractava sempre de domicilis buits a prop del lloc de residència dels investigats, on eren recollides i activades. Els investigadors van comprovar que des de la mateixa IP des d’on es va activar la targeta fraudulenta s’havien donat d’alta tres targetes més la mateixa setmana. A més, els policies van poder comprovar que les nòmines aportades eren falses i els números de compte, inventats.

Modus operandi

Aquest grup actuava de manera organitzada seguint un modus operandi per fer les estafes. Així, feien l’obertura fraudulenta de comptes bancaris a diverses entitats per posteriorment vincular línies de crèdit que els permetien la retirada en efectiu del crèdit demanat així com l’adquisició de productes d’electrònica i de consum general. A més, també van fer la compra i posterior venda de quatre vehicles adquirits a través de préstecs dels quals mai no van satisfer les quotes, ja que utilitzaven documentació trobada o furtada de les víctimes.  

Un cop identificats els integrants del clan familiar especialitzat en aquesta activitat il·lícita els agents investigadors van realitzar tres entrades i escorcolls el passat 7 de setembre, dos en domicilis dels investigats i una altra en un bar. Com a conseqüència de les entrades es van detenir cinc persones i els policies van intervenir material relacionat amb les transaccions fraudulentes investigades: ordinadors portàtils, terminals de telefonia mòbil, documentació de la compravenda de vehicles, nòmines falsificades, factures d’establiments comercials de les compres realitzades i llibretes d’estalvi i targetes de crèdit a nom de persones a les quals haurien usurpat la identitat.

Posteriorment es va fer un dispositiu policial que va culminar amb les detencions dels altres dos integrants del grup a les localitat de Barcelona i Granollers. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 9 de setembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix