Retenen a l’aeroport de Barajas un premi pels nens d'una escola d'Olesa

El guardó d'una ONG nord-americana era un ós de peluix, un llibre, pòsters i un diploma per contribuir a la preservació de l'ós polar.

Un grup d’alumnes de P3 de l'escola Daina Isard d'Olesa de Montserrat van participar en un concurs de l'ONG nord-americana Polar Bears International, on els estudiants podien contribuir cada any en la preservació de l'ós polar. Així doncs, com a reconeixement per haver participat en el concurs, l'ONG els va enviar com a premi un diploma, un ós polar de peluix, pòsters i un llibre. 

El més còmic és que el guardó no va arribar a l'escola perquè la duana de l'aeroport de Barajas a Madrid el va retenir. A més es va demanar al centre escolar baixllobregatí que pagués aranzels i fes una declaració jurada del valor econòmic dels objectes, per tal d'aplicar impostos si calia.

L'escola va rebre l'avís el 15 d'abril i, juntament amb l'ONG, van escriure una carta per justificar que el premi no tenia cap valor econòmic. Lamentablement no va servir de res, ja que la duana no va respondre i va retornar l'ós de peluix als Estats Units.

Per la seva banda, els serveis de duanes expliquen que els receptors -encara que sigui un premi o un regal- han de presentar una declaració jurada del valor de l'objecte per decidir si cal aplicar l'IVA o no. 

Redacció / Foto: Escola Daina Isard

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix