L'ACA i l'Ajuntament d'Olesa garanteixen l'explotació d'una depuradora del municipi

Mitjançant l’acord subscrit entre les dues parts, l’Agència Catalana de l’Aigua incorpora el sistema de sanejament de la urbanització Oasis al Pla de Sanejament de Catalunya i s’encarregarà de garantir la prestació eficient del servei.

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat han signat un conveni per a garantir el funcionament i l’explotació eficient del sistema de sanejament de la urbanització Oasis. Mitjançant aquest acord, l’Agència Catalana de l’Aigua incorpora aquest sistema de depuració -ja en servei- al Pla de Sanejament de Catalunya i s’estableixen els mecanismes adients per  a l’atribució de recursos necessaris per garantir la prestació eficient del servei del mateix, incloent-hi l’explotació, el manteniment, les reposicions i millores i la intervenció administrativa dels abocaments al sistema.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat és l'administració actuant d'aquest sistema, que tracta les aigües residuals de la urbanització Oasis amb tres tractaments biològics que poden donar servei a una població de 700 habitants, aproximadament.

Amb aquest nou sistema la comarca del Baix Llobregat disposa de nou sistemes de sanejament en servei: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Viladecans, Vallirana, Martorell, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat. Cal tenir en compte que el nucli d’Olesa de Montserrat saneja les aigües residuals a la depuradora d’Abrera.

Sanejament a Catalunya

El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix