Imminent represa de les obres del tram Olesa-Viladecavalls del Quart Cinturó

S'invertiran aquest 2015 un total de 2 milions d'euros en uns treballs que es van aturar l’any 2010.

El Ministeri de Foment ha anunciat la represa immediata de les obres del Quart Cinturó entre Olesa i Viladecavalls. L’anomenada autovia orbital B-40 o "ronda del Vallès" es considera vital com a enllaç per esquivar l'àrea metropolitana de Barcelona, però actualment es troba aturada malgrat que des del 2011 s'ha intentat reiniciar les obres en dues ocasions. Ara, els treballs es podrien reprendre fruït de l'acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment. S’hi invertiran 12 milions d’euros.

El Quart Cinturó està concebut com una via d’alta capacitat que comunica l’A-2 al Baix Llobregat amb l’AP-7 al Vallès Oriental i amb el Maresme mitjançant el túnel de Papers. Actualment, aquesta infraestructura consta de dos trams en servei (Abrera–Olesa de Montserrat i Viladecavalls–Terrassa) i un tercer, intermedi (Olesa–Viladecavalls), amb les obres aturades des de fa mesos. En total, estan en servei vuit quilòmetres i 6,5 pendents de finalitzar.

Un cost de 219 milions

Foment ja va incloure als pressupostos generals d’aquest 2015 un total de 12 milions d’euros per a les obres del Quart Cinturó entre Olesa i Viladecavalls. Aquesta inversió però, no és suficient per què la via es pugui obrir pròximament. L'obra, llargament reivindicada, té un cost total de 219 milions d’euros. Aquest 2015 s'hi invertiran un total de 12 milions d'euros i la projecció per als pròxims anys que fa l'estat espanyol a través dels seus pressupostos és d'invertir-hi 25,4 milions el 2016; 21,4 milions el 2017 i 30,6 milions el 2018.

Retards en la construcció

El tram Viladecavalls-Olesa del Quart Cinturó té 6’2 quilòmetres i va ser adjudicat el mes de febrer de 2007 per 196 milions d’euros, però ja des de llavors l’impacte de les retallades pressupostàries de l’Estat feia inviable el calendari previst inicialment per la seva finalització. Una nova actualització, el 2010, es va fixar l’any 2015 com a l’any de la seva entrada en funcionament, un calendari que tampoc s’ha pogut complir. Davant aquesta realitat, l’alcalde de Viladecavalls, Carles Rodríguez; l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler; i l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, feien visible a finals de 2012 el seu rebuig al nou retard.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix