Olesa de Montserrat anirà a les urnes el pròxim 22 de febrer

El municipi celebrarà una consulta sobre temes urbanístics i les preguntes giraran al voltant de la preservació del pla de Can Llimona i sobre la qualificació urbanística dels terrenys del camp de futbol municipal.

Els habitants censats a Olesa de Montserrat tenen una cita amb les urnes el pròxim 22 de febrer. Se celebrarà al municipi baixllobregatí la consulta ciutadana sobre temes urbanístics sol·licitada per l’Ajuntament i autoritzada pel govern central a mitjans del mes de desembre. Finalment, l’Equip de Govern ha superat els esculls tècnics i legals que havien retardat la convocatòria oficial de la consulta, generats precisament pel fet que Olesa és pionera en aquest tipus de referèndum. L’alcalde ja ha pogut signar el decret de convocatòria, que aquest dimecres es publicarà al Butlletí Oficial de la Província.

Dels tres temes plantejats, el Consell de Ministres n’ha autoritzat dos: el relacionat amb la preservació dels terrenys del camp de futbol per a ús d'equipament municipal; i sobre el pla de Can Llimona. Per contra, ha rebutjat la pregunta relacionada amb l’Àrea Residencial Estratègica. Les preguntes que es formularan en la consulta del 22 de febrer són les següents:

Pregunta 1: Els terrenys del camp de futbol d’Olesa de Montserrat tenen una qualificació urbanística que permet construir-hi habitatges. Voleu que es preservin aquests terrenys per a ús exclusiu d’equipament?

Pregunta 2: El Pla General d’Ordenació Urbana d’Olesa de Montserrat vigent preserva el pla de Can Llimona, zona delimitada per la riera de Can Carreras a la dreta i per les Planes a l’esquerra, amb la qualificació d’agrícola. Atès que la Generalitat de Catalunya no ha aprovat definitivament el projecte de decret de l’ampliació del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, tramitat solament parcialment l’any 2007 i que preveu preservar definitivament el Pla de Can Llimona per a aquest ús agrícola, voleu que en el futur el planejament urbanístic municipal mantingui aquesta qualificació d’agrícola al pla de Can Llimona?

El regidor de Comunicació i Portaveu Municipal, Jordi Martínez, creu que aquest tipus de consulta popular “és una manera de democràcia directa a la qual no hi estem prou acostumats” i per això és difícil saber quina participació tindrà la consulta olesana, en la qual hi podran participar els majors de 18 anys que constin al padró municipal. A més, el portaveu municipal ha lamentat que no es pugui preguntar sobre l’ARE, ja que totes aquestes preguntes de caire urbanístic són importants, afirma, de cara a poder elaborar el proper mandat el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. I és que, segons el regidor, és bo poder conèixer abans l’opinió de la ciutadania. Per això s’ha mostrat molt satisfet que l’Ajuntament pugui fer aquesta consulta, malgrat els esculls.

El procès

El decret de convocatòria indica que l'administració electoral serà designada pels Jutjats de Terrassa, tal com estableix l'article 46.1,  la disposició addicional segona i la disposició transitòria primera de la Llei 4/2010, del 17 de març, de consultes populars per via de referèndum, en el termini de quinze dies hàbils a partir de la signatura del decret.

Tot i que encara hi ha detalls del funcionament de la consulta que s’han d’acabar d’aclarir, un cop estigui designada la junta electoral, la idea amb la qual treballa l’ajuntament és la d’habilitar dos col·legis electorals, amb entre quatre i sis meses a cadascun d’ells, on es faran les votacions en base al padró municipal, ja que no es pot fer servir el cens electoral. La celebració de la consulta disposarà dels mitjans materials i personals, que subministrarà l’Ajuntament, de forma similar a altres processos electorals.

La campanya informativa serà de 10 dies naturals i estarà compresa entre els dies 11 i 20 de febrer de 2015, ambdós inclosos. En aquest període, les diferents formacions polítiques també podran fer campanya pel sí o pel no en les dues preguntes que es plantejaran, deixant el 21 de febrer com a dia de reflexió.

Redacció / Foto: AEM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix