La Guàrdia Civil demana el permís d’armes als Miquelets

Les diferents activitats programades a Olesa de Montserrat es van celebrar sense cap problema.

Segons diversos testimonis, agents de la Guàrdia Civil es van personar a la Festa dels Miquelets d'Olesa de Montserrat i van demanar el permís d'armes als figurants que duien trabucs. Cal recordar que la intervenció policial en aquest acte commemoratiu de 1714 arriba uns dies després de la polèmica començada pel regidor del PP de Cardedeu, Jaime Gelada, que va denunciar els trabucaires de la seva vila acusant-los d'haver simulat un afusellament quan feien les salves en un indret a prop de casa seva.

Els dies 5 i 6 de setembre, Olesa de Montserrat va fer un salt en la història i va reviure moments esdevinguts fa 300 anys però que són presents en la memòria del país. Tot gràcies a la celebració plena d’activitats de la Festa dels Miquelets, que enguany va incloure una setmana, la que va anar de l’1 al 6 de setembre. La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica on s’escenifiquen, amb rigor, diferents fets ocorreguts a Olesa de Montserrat en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714). Olesa va ser un punt d’encontre al llarg del conflicte, primer per l’exèrcit aliat i posteriorment per l’exèrcit català.

Redacció / Foto: J. Altimira

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix