Baixa un 1,7% l´ús del transport públic de metro i autobús metropolità

Fins al mes de setembre l’havien utilitzat un total de 463,89 milions de viatgers.

Antonio Poveda, vicepresident de transport i mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el president de Transports Metropolitans de Barcelona (AMB), Joaquim Forn, van presentar conjuntament les dades de viatgers del transport públic metropolità des del passat gener i fins setembre de 2013. Segons, l’entitat un total de 463,89 milions de viatgers van utilitzar el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa o indirecta) de l’AMB , que suposa un descens de l’1,7% respecte al mateix període de l’any passat, tot i que en el tercer trimestre ha experimentat un canvi de tendència.

En el període gener-setembre, el conjunt dels serveis de TMB (metro, autobusos, i serveis no integrats com el Bus Turístic o el Tramvia Blau) encara reflecteix una pèrdua de viatgers en relació al mateix període de l'any anterior (un 2,1%).

Respecte a la gestió indirecta de l’AMB, al Baix Llobregat (Mohn, Rosanbus o Oliveras) les xifres es mantenen, de mitjana, quasi al nivell del mateix període de l'any anterior (increment del 0,2%). En el cas del servei Nitbus, s'observa un creixement al Baix Llobregat (2,1%). Quant als serveis no integrats, el servei Aerobús ha augmentat la seva xifra de passatgers en un 2,0%, i és el mitjà de transport escollit pel 13,3% dels viatgers que van a l'aeroport.

Pel que fa al nombre de viatgers segons el títol utilitzat, cal destacar l'elevat increment que han experimentat els abonaments socials (T12, T-Jove i T-FM/FN), que en el període gener-setembre ha estat del 38,62%. Aquests títols són cada vegada més utilitzats per a la mobilitat dels col·lectius que se'n poden beneficiar (nens, joves i famílies). Aquest augment, tot i que més moderat, també s'observa amb l'evolució dels títols socials de l'AMB, d'un 1% més en la Targeta Rosa gratuïta i un 6% més en la Targeta T4.


Redacció / Foto: AMB



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix