Junqueras vol alliberar 500 pisos buits a Sant Vicenç dels Horts

'Massa necessitats'

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, creu que “el sector públic no ha de competir amb la societat organitzada” i que  “hi ha moltes més necessitats que aquelles a les que podem fer front”.

El líder de ERC ha explicat que “l’Ajuntament ha fet mediacions” en casos on hi havia problemes per pagar el lloguer i s’ha “garantit que ningú es quedés sense alternativa”.

Des de l’altre part signant de l’acord, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, ha destacat que les persones afectades “estaran ateses des de la proximitat” a Sant Vicenç dels Horts.

Entitats financeres

Càritas assumirà “l’assistència tècnica”, ha recordat Roglá, qui ha assegurat que l’entitat compta amb intermediacions úniques amb les entitats financeres que, fins ara, “han respost molt bé”.

El Servei de Mediació en Habitatge de Càritas va començar fa dos anys. L’entitat calcula que en aquest temps han atès unes 5.340 persones, s’han resolt uns 500 casos i s’han evitat 315 desnonaments.

500 habitatges al 2015

El servei també inclou negociacions amb els propietaris particulars de pisos en lloguer, en cas que calgui.

Si malgrat tot això s’arriba al desnonament, Roglá assegura que “la família mai pot anar al carrer”, de manera que no sortiria del seu habitatge fins a tenir-ne un altre on anar.

L’objectiu és poder disposar de 500 habitatges l’any 2015 per a aquesta finalitat, han explicat fonts municipals.

Redacció | Foto: Ajuntament SVH

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix