El poble de Cornellà recapta 1.500 quilos d’aliments en una setmana

Les I Jornades per la Dignitat s’han dut a terme a Cornellà de Llobregat, sota el lema Planta cara a la pobresa. Cornellà x la Dignitat, entre el 21 i el 26 de maig i han estat impulsades per l’Ajuntament amb la implicació de l’Acord Social. La crisi ha dut als diferents agents socials i polítics a impulsar accions que, només fa uns pocs anys enrere, ens haurien semblat inconcebibles.

Front comú

Així, amb la solidaritat i la implicació de tots, Cornellà ha tancat la setmana de la dignitat amb un elevat grau de participació ciutadana en les més de 40 iniciatives programades amb la col·laboració de centres educatius, associacions de mares i pares, sectors professionals com les farmàcies, comerços i institucions per mostrar el compromís de fer un front comú per no tirar enrere i mantenir tot allò aconseguit en les dècades anteriors a una crisi que ja dura cinc anys.

Fonts locals han assegurat que les Jornades per la Dignitat de Cornellà “han volgut conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual”.

Gran acord social

Les mateixes fonts han afegit que la decisió de tirar endavant aquesta programació respon a l'impuls de l'Acord Social 2012-2016, signat el maig de l'any passat.

A l'Acord Social hi estan representades institucions, la majoria de grups polítics municipals, entitats ciutadanes i agents socials per tal de poder “donar forma a un acord de consens que busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en el consens i la coresponsabilitat”.

Entre les activitats organitzades destaca el Gran Recapte d’Aliments, una crida a la població a col·laborar amb la Botiga Solidària.

Pedagogia

La iniciativa és també pedagògica, ja que pretén conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual.

També s’hi han adherit al Gran Recapte comerços adscrits a l’entitat Cornellà Compra a Casa. La Botiga Solidària és un projecte comunitari que també s’ha impulsat a partir de l’Acord Social, i que les previsions inicials d’atendre a 400 famílies ja han estat superades, fent necessària la constant recaptació d’aliments.

La setmana de la Dignitat va començar amb la conferència ‘Palabra, ciudad y comunidad: su dimensión social’ a càrrec del Catedràtic de Metafísica i exministre Ángel Gabilondo, a l’auditori del Centre Cultural Sant Ildefons.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix