Arriba la 33a edició de la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat

La Festa de la Cirera va reunir l’edició passada unes quatre mil persones en un sol cap de setmana: pagesos i cireres, gastronomia i cireres de qualitat, cuina de proximitat i productes locals.

Programa variat

En aquesta edició, els organitzadors han preparat activitats per a grans i petits durant tot el cap de setmana.

Més d’una vintena d’activitats diverses, mercat de pagesos locals, concurs de cireres de qualitat, exposicions, la xerrada sobre pagesia i la 6a Ruta Gastronòmica. http://www.torrelles.com/seccions/festes/FC13/festacirera_2013.html

Origens

Des de l’any 1980, un dels primers caps de setmana de juny, Torrelles organitza la Festa de la Cirera que, destinada inicialment a celebrar l’èxit de la collita de cireres, ha esdevingut en una de les festes més importants de l’any al poble.

S’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista a la cirera: l’Exposició de Cireres, el Mercat de Cireres -amb més d’una desena de parades de pagesos locals i la venda de productes típics com, per suposat, les cireres de la temporada, amb les seves múltiples varietats i d’alta qualitat-, i el Concurs de Cireres, on competeixen els productors locals, han informat fonts municipals.

Tot i que la festa està centrada en la cirera, Torrelles aprofita per donar a conèixer l’artesania de Catalunya mitjançant la Fira d’Artesans i promoure les entitats locals amb la Mostra d’Entitats i la Mostra de Comerços de Torrelles.

Puntaires

Tant les associacions com els comerços tenen un paper clau en l’organització de la festa que compta amb una vintena d’actes, una desena d’exposicions i diversos activitats paral·leles, com la ruta d’aparadors guarnits amb cireres o la passejada pels camps de cirerers.

Durant els dies de la celebració, també es realitzen nombroses activitats culturals i esportives, com la Trobada de Puntaires (des de 1990), a més d’activitats lúdiques i culturals com la cercavila o danses i concerts de música.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix