Un jutge paralitza l'ampliació del polígon industrial de Collbató

Tot i que descarta que el projecte suposi un perill per al medi ambient, la sentència del TSJC estableix que durant el procés de negociació va haver "desviació de poder”.

El text recorda que la modificació del planejament urbanístic només es pot fer en benefici del propi planejament urbanístic i el tribunal considera que aquest no és el cas.

L'ampliació de la zona industrial de la localitat havia provocat forts enfrontaments al municipi.

La tranquil·litat de l'afable localitat de Collbató, tot just 4.000 habitants, parc natural el 60% del seu territori, a la falda de Montserrat, s'ha vist alterada.

Llarga pugna

Una plataforma ciutadana es va constituir, ara fa uns cinc anys, per tal de mostrar la seva oposició al projecte.

Considerava que perjudicava el medi ambient i trencava amb les característiques d'aquesta petita localitat. L’equip de govern, en canvi, recolzava el projecte i va signar un acord amb dues empreses per a la seva execució. Es tractava de l'ampliació de la superfície industrial actual en 21 hectàrees més.

L'Associació de Veïns La Fumada, el Grup Independents de Collbató (GIG), l'Associació Cultural Montserrat-set veïns de la localitat a títol individual van presentar un recurs basat en dos aspectes: l'incompliment de les lleis urbanístiques i, per altra banda, el dany mediambiental que suposava el projecte. La sentència judicial únicament recull el primer aspecte i considera que durant la negociació va haver "desviació de poder".

Decepció al Consistori

El Consistori afirma que en la negociació havia aconseguit sis milions d'euros, que revertirien en el municipi, i el 10% de l'aprofitament del sòl que correspon per llei.

Des de l’equip de govern, han manifestat que “és com a mínim paradoxal que un contenciós administratiu presentat, entenem, per a afavorir els interessos de la població, es resolgui de manera contrària a l’Ajuntament”.

I han afegit: “Perquè la modificació puntual del Pla General per l’ampliació de Les Ginesteres-Ginesteres II, motivada per l’exhauriment de sol industrial de les Ginesteres I, ens possibilitava un creixement econòmic, un desenvolupament social i una oportunitat de treball per als collbatonins”.

Redacció | Foto: Héctor Marín (arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix