Una setmana en defensa de la dignitat de les persones

La iniciativa conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual.

La decisió de tirar endavant aquesta programació respon a l’impuls de l’Acord Social 2012-2016, signat el maig de l’any passat.

A l’Acord Social hi estan representades institucions, la majoria de grups polítics municipals, entitats ciutadanes i agents socials per donar forma a un acord de consens que busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en el consens i la coresponsabilitat.

Tothom pot participar-hi, ja sigui en una quarantena d’activitats de sensibilització al carrer, com també lliurant aliments al Gran Recapte destinat a la Botiga Solidària.

Àngel Gabilondo

La setmana de la Dignitat s’encetarà amb la conferència ‘Palabra, ciudad y comunidad: su dimensión social’ a càrrec del Catedràtic de Metafísica i exministre Ángel Gabilondo, el 21 de maig a les 19:30 hores a l’auditori del Centre Cultural Sant Ildefons.

Durant tota la setmana, a més dels punts habituals de recollida, a les escoles municipals i a diversos equipaments es farà un recapte especial per destinar-lo a la Botiga Solidària, que redistribueix aliments entre famílies de Cornellà en situació de greus dificultats.

També s’adhereixen al Gran Recapte comerços adscrits a l’entitat Cornellà Compra a Casa. La Botiga Solidària és un projecte comunitari que també s’ha impulsat a partir de l’Acord Social, i que les previsions inicials d’atendre a 400 famílies ja han estat superades, fent necessària la constant recaptació d’aliments.

Com a acte central, destaca la festa reivindicativa del dia 25 de maig a la Plaça de Catalunya que acollirà una gran varietat d’activitats. Durant tot el matí hi haurà la festa de la Ludoteca, que inclourà activitats promogudes per defensar la Dignitat, a més de circuits en motos i karts organitzats per la Guàrdia Urbana, en què es recolliran donacions d’aliments per al Gran Recapte.

Les jornades conclouran diumenge 26 amb una Bicicletada contra la Pobresa (recorrent pels camins de la riba del riu Llobregat), i una Passejada per la Dignitat (inici a la plaça de l’Estació).

La programació completa es pot consultar a la web municipal. Durant els cinc dies es realitzaran activitats a tota la ciutat relacionades amb el lema de les jornades.

Entre d’altres, als instituts es realitzaran tallers, tutories i elaboració de pancartes; per part de les associacions de mares i pares dels centres educatius també hi ha diverses accions, com tallers de manualitats de l’AMPA Anselm Clavé, actuacions dels infants de l’Escola L’Areny, la construcció de les lletres SOS per part dels alumnes de l’Escola Jacint Verdaguer, el “cant per la dignitat” per part dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas.

R. | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix