Milers de persones gaudeixen de la Festa Esplai al Prat de Llobregat

La gran celebració anual de Fundesplai ha donat el tret de sortida de la campanya de colònies i casals d'estiu que aquest any preveu oferir 90.000 places i unes 8.500 beques

Festa Esplai, el gran esdeveniment que organitza cada any Fundesplai, ha aplegat avui a milers d'infants, joves i famílies en una celebració que ha servit per donar el tret de sortida a la campanya de colònies, casals, campaments i vacances en família de l'entitat i per cloure el curs d'esplais i escoles. Els milers de persones participants han pogut gaudir al Parc Nou del Prat de Llobregat de més de cinquanta activitats lúdiques i educatives, especialment centrades en la sostenibilitat i el benestar emocional.

FestaEsplai activitat2

A l'acte central de Festa Esplai, Josep Gassó, president de Fundesplai, ha destacat: "Festa Esplai és una expressió dels valors de convivència, sostenibilitat i que guien les nostres accions, fonamentals en aquests temps de conflictes i que serveixen per promoure una cultura de pau i d'esperança en la nostra societat. Aquests valors defineixen qui som com a comunitat, i ens inspiren a treballar per un món millor per a tots i totes.". En aquesta línia, Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai, ha posat de relleu que la campanya d'estiu que tot just comença se centrarà en el benestar emocional d'infants i joves: "Amb el lema "Un estiu per viure", aquest 2024 oferim una campanya de casals i colònies plena d'activitats amb més de 90.000 places i unes 8.500 beques, i serà una oportunitat per continuar treballant a casals, colònies i campaments el benestar emocional dels infants, eix de la proposta pedagògica 'Estima'".

FestaEsplai institucional2

Festa Esplai també ha comptat amb l'assistència de Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials de la Generalitat, que ha destacat: "El moviment de l'educació en el lleure és també una escola de formació de ciutadania" i ha continuat dient que "el país té plantejats desafiaments que hem de saber assolir amb èxit, com per exemple, reforçar l'ús social de la llengua, acabar amb la pobresa infantil, enfortir el paper de les entitats del lleure educatiu, que són fonamentals, i -finalment- enfortir el sentiment de comunitat". Débora Garcia, tinent d'alcalde i regidora d'Esports i Joventut de l'Ajuntament del Prat, ha agraït la tasca educativa i social que desenvolupa Fundesplai.

FestaEsplai activitat

Activitats sobre la importància de l'aigua i el benestar emocional

Fundesplai ha organitzat més de cinquanta activitats a Festa Esplai, moltes d'elles relacionades amb "Estima, la proposta educativa per celebrar la vida" que se centra en el benestar emocional dels infants i joves, però també algunes que seran un tast de les activitats que es faran a colònies, casals i campaments. Entre aquestes, i tenint en compte l'actual context de sequera, ha destacat "L'aigua la set del planeta", sobre la importància de preservar l'aigua a la natura, sobre no malbarata-la ni contaminar-la; "L'hort al balcó", que ha ensenyat com podem tenir a casa un planter amb diferents hortalisses de temporada; "Construïm l'escultura de l'estima i de la defensa de la pau", amb què nenes i nens han fet una escultura gegant de cartró reciclat per reclamar el dret al benestar emocional i la pau; o "El termòmetre emocional", per descobrir en quin estat emocional estan els infants i poder crear un termòmetre emocional per a casa.

FestaEsplai activitat aigua

Gran Festa del Ball

Aquest any a Festa Esplai ha comptat amb la Gran Festa del Ball de Bo. Sa. D'Aquí, una iniciativa que apropa artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Així, durant el matí els artistes Sara RoyGinestàXiulaEdu Esteve, Suu, Sofia Coll i Chung Man han dinamitzat coreografies de nenes i els nens de diferents escoles.

GMvWcu0WsAELQa5

Els encarregats de cloure la festa han estat el grup d'animació infantil Més Tumàcat, que han fet un espectacle ple de ball, música i diversió on petits i grans s'ho han passat d'allò més bé.

Campanya d'estiu

La campanya d'activitats d'estiu de Fundesplai d'aquest 2024 preveu oferir més de 90.000 places, 1.100 tandes d'activitats entre casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família i unes 8.500 beques i ajuts. Totes les activitats són organitzades per Fundesplai i els 127 esplais i projectes de lleure que en formen part. La campanya d'estiu du el lema "Un estiu per viure", amb l'objectiu d'aprofitar-lo com un moment per aprendre a cuidar-nos, a cuidar els altres i a cuidar el planeta, en la mateixa línia de la proposta educativa d'enguany.

3Ru8UjWe

El 2024 destaca la segona edició dels camps de tecnologia amb ús d'intel·ligència artificial i drons, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el campus de periodisme, els camps de biologia marina; els camps de treball, que combinen la recuperació d'un espai d'importància social o natural amb activitats lúdiques, així com colònies de natura, d'idiomes, aventures, casals i bressols d'estiu.

Per a l’entitat és prioritari garantir que tots els infants en situació de vulnerabilitat puguin gaudir de les activitats de lleure educatiu durant les vacances, ja que representen una oportunitat de desenvolupament personal, de viure experiències inoblidables, de conviure i gaudir de la natura. 

La campanya solidària "Fem possible un estiu per a tothom!" permet captar fons i atorgar beques famílies vulnerabilitatzades. Al 2023 es van atorgar 8.045 beques i ajuts, gràcies a la col·laboració d'administracions públiques, organitzacions, empreses i particulars. Enguany rellancem la campanya, amb una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar a través de la web www.fundesplai.org.

Redacció / Fotos: Fundesplai

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
482

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix