Begues, Pallejà i la Palma són declarats zona de mercat residencial tensat

L’ampliació de municipis respon als canvis del mercat de l’habitatge i a la tendència alcista del preu del lloguer experimentat els últims mesos

El Departament de Territori va iniciar la tramitació per declarar 131 nous municipis de Catalunya com a zona de mercat residencial tensat i on s'aplicaran les mesures de contenció de rendes. Cal recordar que el Govern ja va declarar l’agost passat 140 municipis zona de mercat residencial tensionat, als quals ara s’afegiran els nous 131. Entre els municipis baixllobregatins que s’afeixaran a la llista hi ha Begues, Pallejà i la Palma de Cervelló.

municipio begues

Begues

lapalma

La Palma

L’ampliació afecta els municipis de més de 2.000 habitants, que no formen part dels 140 ja declarats, i que compleixen algun dels requisits que marca la Llei estatal pel dret a l’habitatge:

- Que les persones o famílies dediquin més del 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer o la hipoteca, incloses les despeses i subministraments bàsics.

- Que el preu de lloguer o de compra dels habitatges hagi experimentat en els darrers cinc anys un increment acumulat d’almenys 3 punts per sobre de l’IPC.

84c865fa aa8d 4be9 b807 9a35415c88c7

Així, en la incorporació de 131 nous municipis es podrà aplicar la contenció dels preus del lloguer en els següents supòsits:

- El lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte.

- A més, quan es tracti d’un gran tenidor -la persona física i jurídica propietària de cinc o més immobles urbans ubicats a les zones de mercat residencial tensat­­­-, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu del lloguer.

Redacció / Foto: Arxiu-Territori

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
209

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix