Llum verda a un nou centre de conservació de carreteres a Pallejà

Entre altres actuacions, es contempla potenciar la xarxa de carreteres existent i la seva connectivitat amb l'entorn i el nus viari entre l’N-340 i la BV-2002 es modificarà completament

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible (MITMA) ha aprovat provisionalment el projecte de traçat del nou centre de conservació i explotació (COEX) de carreteres de l'Estat a Pallejà. Els treballs compten amb un pressupost d'obra estimat de 3,7 milions d'euros (IVA inclòs). Pròximament, se sotmetrà al tràmit d'informació pública, la qual cosa implica la publicació de l'anunci corresponent en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

thumb 240412 np aprb prv centro conservacion palleja barcelona

L'actuació ve motivada pel nou Pla Director Urbanístico Metropolità (PDUM), desenvolupat per l'Autoritat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el qual, entre altres actuacions, es contempla potencializar la xarxa de carreteres existent i la seva connectivitat amb l'entorn de Pallejà, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei.

Per això, el nus viari entre l’N-340 i la BV-2002 es modificarà completament, així com la ubicació del centre de conservació i explotació, que haurà de reubicar-se en el municipi de Pallejà, a uns 1,5 km al nord de la ubicació actual, en immediació amb l'estació de servei CEPSA Pallejà II i Exclusivas Cima S.A., a l'est; Flip Caravan al sud; i tancat pels enllaços a la A-2 des de la carrer Joan Maragall i la ronda de Santa Eulàlia.

Captura de pantalla 2024 04 12 a las 17.40.12

El projecte té com a finalitat el disseny del nou centre de conservació i explotació, la seva urbanització i les instal·lacions necessàries per a la correcta explotació del sector B-3 de la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya. Des d'aquest centre COEX es prestaran serveis en labors de conservació i explotació en les autovies B-20 i B-40, i diferents trams de les autovies A-2, B-10, B-22 i B-23.

El centre comptarà amb una superfície de 8.257 m² en la qual s'instal·laran àrees per a oficines i magatzems, zones d'aparcaments i altres instal·lacions com a il·luminació o una sitja de fundents amb capacitat de 100 tones. Per a la projecció de l'aprofitament d'energia solar, s'han dissenyat en aquest projecte 311 mòduls fotovoltaics de potència pic de 230W, per a una potència desitjada de 500 kWh per dia.

Redacció / Fotos: MITMA-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix