El centre de Cornellà tindrà més protagonisme per al vianant

L’entorn urbà dels carrers Joan Maragall i Isaac Peral així com la plaça de l’Estació seran transformats amb la voluntat del consistori de limitar la mobilitat amb vehicle

El Castell de Cornellà de Llobregat va acollir, ahir dimarts 9 d’abril, la presentació del projecte de les obres de vianalització i millora de l’entorn urbà dels carrers Joan Maragall i Isaac Peral i de la plaça de l’Estació, en ple centre del municipi baixllobregatí. Una de les zones més transitades de la ciutat. Al voltant d’un centenar de veïns i veïnes de la zona afectada per l’actuació urbanística van ser presents per conèixer de prop les obres que hi ha previst que es faci a partir d’aquest any.

0 1

0 2

Captura de pantalla 2024 04 10 a las 6.31.56

Entre els aspectes més destacats, els responsables municipals van anunciar “que es vol donar priorització dels vianants amb l’objectiu de pacificar aquesta zona i que sigui més amable i agradable”. Així, es limitarà la mobilitat de vehicles. A més, s’eliminaran les zones d’aparcament lliure a la plaça de l’Estació i Joan Maragall per ampliar les voreres i posar més verd. Els comerços de restauració mantindran les terrasses (sense poder ampliar-les). D’altra banda, també es va anunciar la supressió de l’actual i històric pont de l’estació per construir una gran passera que comunicarà amb l’altra banda de la via del tren.

carrer joanmaragall

mapet

Segons els responsables municipals, les obres tindran una durada entre 8 i 9 mesos. Començaran l’últim trimestre de l’any 2024 i finalitzaran el segon trimestre del 2025. El pressupost anunciat és d’uns 550.000 euros (el 95% serà finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea).

0 4

0 5

En el torn de preguntes, els veïns i veïnes van mostrar la seva preocupació per la mobilitat dels seus vehicles, aparcament, espai públic, zona verda projectada, neteja o incivisme i així com diversos aspectes tècnics de l’actuació urbanística que hi ha previst que es faci. També van demanar als responsables municipals que tinguessin en consideració les propostes de millora del projecte que es van formular durant la trobada informativa.

Redacció / Fotos: LPdB-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
211

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix