L’Ajuntament vol fer fora els propietaris d’embarcacions del Club Marítim

El govern municipal pratenc al·lega falta de seguretat per la regressió del litoral, mentre que el grup municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos insten a “reconsiderar la seva posició i tarannà davant d'una entitat social de més de 150 persones que es juga la desaparició d’una associació amb gairebé mig segle de vida”

El govern municipal, conjuntament amb la Federacio Catalana de Vela, han decidit retirar el servei de remolcament per arribar al mar als socis del Club Marítim, segons denuncia el grup municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos. A més, els han donat de termini fins a finals d’abril perquè retirin les seves embarcacions -petites i d’oci-. El febrer passat, els abonats van rebre una notificació del consistori que ho anunciava. “Lamentem profundament, que en el nostre primer Ple municipal com a nous regidors, hàgim d'intervenir en la defensa dels socis del Club Marítm, ja que ens juguem la desaparició d'una associació amb gairebé mig segle de vida”, explica el grup municipal.

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.52

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.52 1

Els motius al·legats per part de l’Ajuntament i de la Federació Catalana de Vela, estan relacionats per criteris de seguretat. Segons va manifestar el Grup Municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos durant el Ple on es va debatre aquesta decisió del govern municipal que “al nostre grup municipal li costa creure que sigui la falta de seguretat, la que condiciona la permanència del servei i de les embarcacions en el Centre Municipal de Vela. Fins i tot ho considerem discriminatori, atès que aquest no afecta de cap manera a la resta d'activitats marítimes, vela, surf, caiac, etc... Hem de significar, que per a qualsevol activitat de vela, o campionat aquestes requereixen d'un suport de seguretat motoritzada, elements per la qual cosa el govern municipal vol suprimir les embarcacions motoritzades.” 

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.49

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.52 2

La regidora d’Esports i Joventut, Débora García Barrios, assegura que la regressió del litoral feia “cada vegada més perillosa” la prestació d’aquest servei i tots els informes tècnics aconsellaven la seva retirada. “L’escullera de protecció està tot l’any al descobert. Hem provat amb rampes de sorra, rampes de formigó...Hem fet tots els intents possibles i cap ha estat viable”. García Barrios explica que la situació “és irreversible, i assumim més riscos del que és raonable”. “Cada any es complica més i no hi perspectives que pugui millorar” afegeix. La regidora indica que des del consistori s’havia “meditat molt aquesta mesura i ens ha costat molt prendre-la, però hem de prioritzar la seguretat dels abonats i dels treballadors del Centre Municipal de Vela.” 

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.51

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.51 2

El Grup Municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos va reclamar en el Ple l’informe tècnic on s’exposa les motivacions per dur a terme el que qualifica “una decisió tan dràstica” i afegeix que “no acceptem que la notificació emesa a l’Associació del Club Marítim estigui signada per Antonio Hernández, ja que no és cap càrrec electe, és un càrrec o assessor polític del grup municipal socialista. Per tant, no acceptem que els càrrecs electes s'amaguin darrer de cap càrrec polític de confiança.”

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.50                                                                                                          

Durant el Ple, el grup municipal va manifestar que no tenien constància, en els quaranta-dos anys d’existència de l’Associació del Club Marítim Prat, que hagi hagut problemes de seguretat. “Ens sorprèn, que les diferents administracions, i en primera instància el nostre ajuntament, no hagin donat cap solució a la regressió del nostre litoral, on cada any s'han de realitzar aportacions extraordinàries per a la temporada de bany, amb el sobrecost econòmic que això suposa. Una vegada més, les negligències administratives les paguem els usuaris, en aquest cas els socis del Club Marítim”, explica.

WhatsApp Image 2024 03 29 at 19.52.51 1

Des del grup municipal “lamentem i condemnem la falta de sensibilitat per la part de l'alcalde per no acceptar reunir-se amb els representants de l'associació, i de negar-los l'ús de la paraula en aquest Ple. Instem el govern local a reconsiderar la seva posició i tarannà davant d'una entitat social de més de 150 persones, on el 80% dels seus components són jubilats quen es veurien molt afectats els seus drets democràtics i de llibertat.”

Redacció / Fotos: Grup Municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix