Marxen voluntàriament tres veïns que es negaven a abandonar El Barco

El jutje ha autoritzat el desallotjament de l’edifici espluguí i els dos veïns que encara no han deixat el seu habitatge han comunicat que ho faran avui

Els veïns que quedaven a l’edifici El Barco van abandonar voluntàriament ahir dimecres a la nit després que l'Ajuntament d'Esplugues els oferís reallotjar-se en un hotel de Cornellà de Llobregat fins, en principi, el 18 d'abril. Ara queden dos veïns, però han comunicat que abandonaran avui el seu habitatge.

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 9.26.56

D’altra banda, el Jutjat Contenciós Administratiu 4 de Barcelona va autoritzar el desallotjament de l’edifici espluguí, que està en risc de ruïna i l’ensorrament imminent. La magistrada, en el text, va autoritzar que es dugués a terme el desallotjament en compliment del decret d'alcaldia de dilluns passat que ordenava l'evacuació immediata de l'immoble, en què hi havia 38 famílies censades -més de 110 persones-, en trobar-se en situació de ruïna imminent. A més, també va instar a assegurar que es presti assistència social als ocupants de l'immoble que puguin trobar-se en situació d'especial vulnerabilitat. L'entrada, indica la interlocutòria, es farà dins del període de tres dies a partir de la notificació d'aquesta resolució, en horari diürn.

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.42.33

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.42.19

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.41.45

D’altra banda, unes 250 persones es van manifestar contra el desallotjament de l’edifici. La concentració ha estat a l’Ajuntament d’Esplugues i han anat caminant fins l’immoble. Els Mossos d’Esquadra han evitat que els manifestants s’apropessin a l’edifici. No hi va haver incidents.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues-3Cat 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
193

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix