S’obrirà una segona franja de protecció d’incendis forestals a Sant Vicenç

Es farà al barri de la Font del Llargarut on es crearà una franja de vint-i-cinc metres d’amplada

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està decidit a protegir-se contra possibles incendis forestals en el seu municipi, situació agreujada pels efectes de la sequera prolongada que també pateix la vegetació. Així, en les properes setmanes començaran les tasques per crear una franja de vint metres d’amplada al perímetre del barri de la Font del Llargarut. La finalitat és millorar la seguretat del veïnat davant el risc d’incendi, i així també poder planificar una correcta gestió operativa per part dels cossos d’emergència vers un incendi forestal a la zona.

Franja Font del Llargarut 01

El consistori baixllobregatí fa els treballs de manera subsidiària, atès que l’obligació és dels beneficiaris de la franja, els veïns de la urbanització. El Departament de Protecció Civil Municipal va explicar a l’Associació veïnal de la Font del Llargarut en què consistia l’actuació, que s’ha arribat a aquest moment on prèviament durant tot un any s’han recollit les autoritzacions de tots els propietaris de les parcel·les afectades i s’ha obtingut el finançament per executar-la.

Es preveu que els treballs s’iniciïn a l’abril. A més, s’instal·laran cartells informatius en la urbanització per avisar al veïnat d’aquesta actuació, que podria provocar de manera puntual alguna afectació a la mobilitat habitual.

Després d’una primera actuació a la Contraselva, les franges de protecció s’estendran a més espais d’aquesta urbanització, dins el Programa Metropolità d’Actuacions de Gestió Forestal (PMAF) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La resta de nuclis aïllats, com la Cremada, Sant Roc i el nucli urbà principal s’aniran programant en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AMB.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix