Castelldefels tindrà uns 2,4 quilòmetres més de xarxa ciclable

Movem En Comú Podem critica la“destrucció del carril bici de la Pineda sense cap informe tècnic que justifiqui la decisió del Govern Municipal” i qualifica l’ampliació de la xarxa de carrils bici a la ciutat “d'una mentida i una manipulació més del govern de Reyes”

L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar un projecte per ampliar l’actual xarxa ciclable de la ciutat (que compta amb 2.892 metres de carril bici, 8.430 de vorera bici i 12.400 metres d’itinerari bici), segons fonts municipals. En total es crearan 2.411 metres de vies ciclistes (1.243 metres lineals de carril bici segregat i 1.168 metres de carril compartit).

large 1

El projecte consta de diverses actuacions, la principal d’elles serà un carril bici segregat a l’avinguda Málaga, creant un nou eix per unir la ciutat amb la platja. A més, aquest carrer quedarà enllaçat amb el nou carril del carrer Molinot fins a carrer Barcelona, que permet apropar de forma segura a tots els alumnes als col·legis de la zona. Amb aquestes actuacions, millora la connexió del centre de la ciutat amb serveis com el CAP Can Bou o l’Escola Edumar i unint poble i platja per l’avinguda dels Banys. D’altra banda, es preveu un nou carril que connectarà els barris de Bellamar i el Poal amb Ca n’Aimeric.

Dura resposta de l’oposició

L’anunci del Govern local ha tingut una ràpida resposta de Movem En Comú Podem. Segons el grup municipal, divendres passat el govern municipal, format per la coalició dels partits PP i SOM, va aprovar en la Junta de Govern i per la via d'urgència la destrucció del carril bici de la Pineda. Aquesta via ciclable, que connecta els barris del centre amb els de la platja, té una longitud d’un quilòmetre i per ell passen diàriament centenars de veïns i veïnes, especialment les famílies amb nens i nenes d'algunes escoles com l'Edumar, Garigot, Lluís Vives i el British School.

Captura de pantalla 2023 12 05 a las 17.49.34

Davant d'aquest projecte destructiu, “la ciutadania de Castelldefels va presentar gairebé una cinquantena d'al·legacions contràries al projecte. Ara el govern municipal ha decidit rebutjar totes i cadascuna d'aquestes al·legacions i la seva intenció és començar a destruir el carril bici el més abans possible”, explica Movem En Comú Podem en un comunicat.

En opinió de la seva portaveu, Candela López Tagliafico "SOM i PP estan governant en contra de la gent, posant en perill la salut pública dels veïns i veïnes, i en contra de la mobilitat sostenible que fa que la nostra ciutat sigui un lloc més amable i respectuós amb el medi ambient". A banda d'això, la crítica se centra en la manera en com han pres la decisió de destruir el carril bici, "sense cap informe tècnic que justifiqui la necessitat de fer tornar el doble sentit de circulació de cotxes a l'avinguda de la Pineda" i "malgastant 251.000 euros de diners públics per destruir allò que funciona, un carril bici que és utilitzat diàriament per centenars de famílies de la nostra ciutat."

Captura de pantalla 2023 12 05 a las 17.49.34

El mateix dia que s'aprovava la destrucció del carril bici de la Pineda el govern presidit per l'alcalde Reyes anunciava una "suposada ampliació de la xarxa de carrils bici a la ciutat", en paraules de Candela López Tagliafico. La portaveu explica que "estem davant d'una mentida i una manipulació més del govern de Reyes. Tracten d'ocultar la destrucció del carril bici amb l'anunci de creació d'altres rutes, el que suposa clarament una contradicció evident. Si creus en la mobilitat sostenible no destrueixes un carril bici segregat com aquest, el de més longitud que hi ha a la ciutat i que connecta els barris del centre i la platja, comunitats escolars, i que es demostra dia rere dia que és dels més utilitzats pels veïns i veïnes de la nostra ciutat."

La formació de Movem En Comú Podem donarà suport a la plataforma "L’Avinguda de la Pineda no es toca" en totes aquelles actuacions que es duran a terme a partir d'ara. Aquesta mateixa setmana, durant la celebració del Ple municipal divendres vinent els membres de la plataforma llegiran un manifest d'oposició al projecte de destrucció del carril bici. El pròxim diumenge al migdia faran sentir la seva veu crítica al carrer, al pas de la Volta Ciclista a Catalunya per la localitat de Castelldefels. I també tenen previst iniciar les accions legals oportunes davant els tribunals de justícia per aturar l'inici de les obres de destrucció.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix