Tanques per reforçar la seguretat dels trens de FGC contra actes vandàlics

L’actuació es duu a terme en una cinquantena de punts de les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès, que ja disposen de protecció física a la gran majoria de trams

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vol reforçar la seguretat. S’ha iniciat els treballs per instal·lar tancaments laterals en una cinquantena de punts de les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès amb l’objectiu de prevenir-hi accions vandàliques i reforçar així la seguretat del trànsit ferroviari. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el president d’FGC, Toni Segarra i Barreto, van visitar ahir Pallejà, un dels indrets on s’estan instal·lant aquestes tanques.

GIZiynDWQAANYNx

431106747 792258229599800 8196759001598095261 n

Ferrocarrils ha previst actuacions de millora en 49 punts del traçat ferroviari, 37 d’ells a la línia Llobregat-Anoia, en municipis del Baix Llobregat, l’Anoia i el Bages, i 12 més a la línia Barcelona-Vallès, tant a la capital catalana com a alguns municipis del Vallès Occidental. En tots aquests punts, en funció de l’entorn de cada ubicació, s’instal·laran malles electrosoldades o reixats d’entramat d’acer, entre altres tipologies de materials, amb una alçada total d’entre 2 i 3 metres, en funció de cada zona. En el cas d’instal·lació sobre murs existents, ampits o baranes, les alçades dels sistemes de tancament seran les adequades per aconseguir l’esmentada altura.

Després que a finals de desembre comencessin les tasques prèvies, els treballs d’instal·lació de les tanques han començat el mes de febrer, amb un pressupost de 728.000 euros. En una primera fase, els treballs es duran a terme a la línia Llobregat-Anoia, mentre que el reforç dels tancaments a la línia Barcelona-Vallès es farà en una segona fase. La majoria de treballs es duen a terme en franja nocturna, per no alterar el servei ferroviari, però en alguns casos es poden fer durant el dia, ja que no causen afectació a la circulació.

431477623 792258239599799 4924642867913427326 n

Els treballs que va visitar ahir a Pallejà la consellera Ester Capella i el president d’FGC, Toni Segarra, consisteixen en la instal·lació d’una tanca lateral de 192 metres de llargada i d’una alçada de 2 metres, que substitueix una malla de torsió simple que havia quedat obsoleta, a causa precisament d’actes vandàlics. El nou tancament està format per una base de mur de blocs de formigó, sobre el qual s’instal·la un reixat de malla electrosoldada d’acer. Es troba al costat d’un sender de vianants paral·lel a les vies, a la sortida de Pallejà en sentit Sant Andreu de la Barca.

Capella va explicar  “la rigidesa i resistència” del nou tancament, que reforçarà la seguretat “dels trens, els maquinistes i, per tant, dels viatgers”. “Les accions vandàliques suposen danys materials als trens i afecten el servei ferroviari. El darrer any es van detectar 32 incidents a conseqüència de pedrades”, va recordar durant la visita la titular de Territori.

b14e8aec f7b4 4a56 9113 754adb4088e1

Per la seva banda, el president d’FGC, Toni Segarra, va destacar que a Ferrocarrils sempre treballem per anticipar-nos i protegir les nostres instal·lacions de qualsevol anomalia amb l’objectiu que no acabin repercutint en el servei a les persones usuàries”. Tal com ha afegit, de la mateixa manera que anem revisant i renovant constantment les nostres infraestructures per garantir la qualitat del servei, ara hem estudiat a quins trams de via podem reforçar-hi encara més la seguretat per impedir als vàndals que trobin cap espai per llançar pedres contra els trens. Afortunadament, és un tipus d’acció vandàlica poc habitual a les nostres línies, perquè ja tenen una protecció física molt elevada. Però, amb aquesta actuació, reforcem encara més la seguretat del trànsit ferroviari i, per tant, protegim el servei de qualsevol incidència.”

Redacció / Fotos: Territori

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
209

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix