L’Edifici del Treball de Can Mercader està en estat ruïnós

Encara s’ha de rehabilitar la façana, ha caigut part del sostre de la tercera planta i s’ha descobert amiant, un producte molt perjudicial per a la salut humana

Els treballadors i treballadores de l’Edifici de Treball, situat al parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat, han mostrat a la nostra publicació la seva gran preocupació per l’estat actual de l‘immoble -també conegut com el Centre de Formació de Can Mercader, de Polítiques d’Ocupació i per ser la seu de l’Escola de Muntanya i Esports de Natura de Cornellà-. Les darreres setmanes s’han produït diverses incidències en la seva estructura que ha posat en alerta totes les persones que hi treballen. 

canmercader 2 runia

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, a través de diversos testimonis, trossos de sostre de la tercera planta han caigut posant en perill la integritat física de les persones que desenvolupen la seva activitat laboral (hi ha risc de més despreniments). A més, també s’ha descobert amiant, un producte molt perjudicial per a la salut humana.

canmercader 3 ruina

L’Ajuntament ja ha actuat després d’una inspecció a fons. El consistori ha decidit traslladar tots els treballadors i treballadores que feien la seva feina a la tercera a la segona i s’ha apuntalat una de les zones de la tercera planta com a mesura preventiva. De totes maneres, els treballadors continuen mostrant la seva inquietud i demanen una ràpida i efectiva actuació del govern municipal per solucionar els greus problemes estructurals que hi ha a l’edifici.

Una façana sense fer

Cal recordar que l’Ajuntament de Cornellà va licitar les reparacions de la façana de l’Edifici de Treball l’any 2022, però el contracte es va declarar desert a principis del 2023 després que cap empresa presentés una oferta. El febrer del 2023, el Ple va aprovar un nou projecte amb les actuacions necessàries. Un nou contracte on s’havia de rehabilitar la façana, millorar l’espai d’accés a l’edifici i la impermeabilització a l’escala central.

canmercader 4 ruina

Una actuació on s’espera que es comenci l’agost de 2024 i finalitzi el gener de 2025. Tanmateix, amb les darreres incidències al consistori se li acumula la feina.  

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix