Protecció Civil obliga nou municipis a fer plans RADCAT o PLASEQCAT

Sant Feliu, Vallirana i Sant Just Desvern hauran de fer el Pla especial per a emergències radiològiques, mentre que Castellví de Rosanes, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat hauran de fer el Pla d’emergència exterior del sector químic

Vint-i-cinc municipis catalans hauran de redactar properament els seus plans municipals per emergències radiològiques o químiques en motiu dels canvis en el Pla especial per a emergències radiològiques de Catalunya (RADCAT) i en el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). Hi ha un total de nou municipis obligats a redactar el pla d'emergències municipal per risc radiològic; i setze municipis obligats a fer el pla per emergències químiques, especialment de les comarques del Baix Llobregat, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Anoia.

GGy9YwfWQAAU3gF

Així, del RADCAT els municipis de la nostra comarca obligats a fer-ho són Sant Feliu de Llobregat, Vallirana i Sant Just Desvern. Ho estan pel fet de tenir al seu terme municipal noves instal·lacions radioactives autoritzades o bé al municipi o properes instal·lacions del sector de valorització de metalls. A més, Protecció Civil recomana a Sant Joan Despí fer el pla encara que no és obligatori.

material radioactiu

D’altra banda, les poblacions baixllobregatines obligades a fer el PLASEQCAT són Castellví de Rosanes, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat. Protecció Civil recomana Molins de Rei fer el pla. Els nous municipis obligats i recomanats estan afectats per les modificacions de les distàncies de planificació dels establiments SEVESO de nivell alt que s'han actualitzat.

Cal recordar que els municipis disposen d'un any per donar compliment a les noves obligacions de planificació municipal.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix