L’Hospital de Viladecans, pioner en cirurgia de pròtesi de genoll

És el primer centre de Catalunya en realitzar la intervenció total o parcial en cirurgia major ambulatòria i permetrà als pacients marxar a casa el mateix dia de l’operació sense quedar-se ingressats

L’Hospital de Viladecans inicia un projecte de cirurgia de pròtesi de genoll pioner a Catalunya. Serà el primer hospital català, i el segon en tot l’Estat, en dur a terme la intervenció de pròtesi de genoll total o parcial en cirurgia major ambulatòria (CMA). Aquest procediment possibilita que el pacient marxi el mateix dia a casa sense necessitat d’ingrés hospitalari. “Rebre l’alta el mateix dia de la intervenció, sempre que el pacient pugui ser tractat adequadament fora del centre, disminueix el risc d’infecció hospitalària i millora l’experiència del convalescent”, apunta el Dr. Juan Ramón Amillo, facultatiu de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de Viladecans.

genoll 1

genoll 2

El Dr. Amillo és especialista de l'Hospital de Viladecans des de fa més de 35 anys i s’ha interessat en la implantació d’aquest tipus d’operacions, que ja es realitzen en alguns països, com França: “Des de l’estiu del 2023, a l’equip de Traumatologia treballem per minimitzar el dolor postoperatori i ja hem establert el protocol de medicació i els bloquejos pel control del dolor”, afirma el Dr. Amillo. L’especialista remarca que la implementació d’aquesta pràctica innovadora ha sigut possible gràcies a l’esforç de la resta de l’equip de traumatologia i del treball multidisciplinari dels equips d’anestèsia, rehabilitació i infermeria. Actualment, a l’Hospital de Viladecans es realitzen 215 operacions de pròtesi de genoll anuals i l’estada hospitalària dels pacients és de poc més de tres dies de mitjana.

genoll 3

L’any 1990 l’Hospital de Viladecans ja va ser precursor en implementar, per primera vegada a l’Estat espanyol, la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA). Aquest model de gestió sanitària cobreix avui en dia el 70% de les intervencions que es realitzen al centre. A més, des del 2010 a l’Hospital de Viladecans es practica el fast-track quirúrgic en les cirurgies colorectals i traumatòlogues, una tècnica que permet accelerar la recuperació del pacient i reduir la seva estada hospitalària.

Redacció / Fotos: Hospital de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix