La Gasol Foundation i la Diputació de Barcelona uneixen forces

El projecte Presafalín promourà hàbits saludables a través de les escoles bressol on es beneficiaran més de 240 famílies de la província de Barcelona

Més de 240 famílies de la província de Barcelona tindran l’oportunitat de participar en el projecte Presafalín, focalitzat en potenciar habilitats, capacitats i coneixements per acompanyar els infants en el seu creixement saludable, gràcies a la col·laboració de la Gasol Foundation —fundació dels germans Pau i Marc Gasol la missió dels quals és prevenir l'obesitat infantil— i la Diputació de Barcelona.

Mitjançant el programa, que aquest curs 2023-2024 celebra la seva quarta edició, s’impulsa el vincle familiar positiu a curt termini per afavorir la promoció d’hàbits saludables a mitjà termini i reduir el risc d’obesitat infantil a llarg termini contribuint a reduir desigualtats socials en salut.

 37A9302

En aquest sentit, els resultats de la intervenció de les anteriors edicions indiquen que una bona part de les famílies participants milloren capacitats especialment importants per acompanyar els infants en el seu desenvolupament, com l’autoeficàcia (52,3%) i la resiliència (42,6%). El pla d’avaluació del projecte, aprovat pel Comitè Ètic d’Investigació (CEIm) de la Fundació Sant Joan de Déu, és el que ha permès analitzar aquests resultats i confirmar l'eficàcia del projecte.

 37A9184

La roda de premsa, que s’ha celebrat a l’Escola Bressol La Mercè de Sant Boi de Llobregat, ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; la diputada adjunta d’Educació de la corporació, Glòria Colom; i el Dr. Santi F. Gómez, director global d’Investigació i Programes de la Gasol Foundation.

Presafalín arriba a escoles bressol i espais familiars municipals

 La Diputació de Barcelona i la Gasol Foundation col·laboren per portar aquest programa a catorze escoles bressol i dos espais familiars per a infants de 0 a 3 anys de la província de Barcelona.

 37A9277

“Aquesta col·laboració entre la Gasol Foundation i la Diputació de Barcelona demostra com el compromís de les institucions públiques és fonamental per construir una societat més justa i saludable des dels primers anys de vida”, ha destacat el Dr. Santi F. Gómez, director global d’Investigació i Programes de la Gasol Foundation. “Acompanyar les famílies per tal que confiïn en les seves habilitats i capacitats a l’hora d’educar en hàbits de vida saludable als seus fills i filles és clau des de la primera infància”, ha afegit.

 37A9369

Per la seva banda, Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona ha destacat que, des que Presafalín es va posar en marxa a Sant Boi, s’ha demostrat que “és un projecte molt positiu que impacta en la qualitat de vida dels nens i nenes en aquesta etapa primerenca, però que també incideix a llarg termini en l’etapa adulta de les persones”. A més, ha emfasitzat que la iniciativa “mostra el compromís dels ajuntaments amb les seves escoles bressol” i que “els bons projectes s’han de transferir i estendre a tota la província.”

Entre els objectius del conveni, destaca la voluntat de potenciar les habilitats dels professionals de les escoles bressol municipals, cercar solucions sostenibles per contribuir a l’empoderament de les comunitats i a la reducció de les desigualtats, i, a més a més, promoure habilitats, aptituds i competències parentals relacionades amb estils de vida saludable i afavorir un vincle familiar positiu i segur amb la implicació de les famílies. D’aquesta manera també s’aconseguirà augmentar el treball en xarxa coordinat amb els diferents agents del territori.

Presafalín es durà a terme gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona a centres de Pineda de Mar, Mollet del Vallès, Igualada, Sant Boi de Llobregat, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. Les famílies que participen en el projecte s’embarquen en un viatge “galàctic” en el qual, acompanyades dels educadors/es dels centres i de l’equip de la Gasol Foundation, recorren els quatre planetes de la metàfora pedagògica de la Galàxia Saludable: activitat física i esport, alimentació, son i benestar emocional. A través de jocs, dinàmiques i activitats, comparteixen i exploren la importància i les possibilitats de créixer de forma saludable des dels primers anys de vida.

L’any 2022 el projecte PRESAFALÍN va rebre el reconeixement Go! ODS 2022 pel seu impacte en la reducció de les desigualtats socials en salut del Pacte Mundial de Nacions Unides, distinció atorgada a la Gasol Foundation i a IFA –aliat global de la fundació–, pel seu suport estratègic en la posada en marxa del programa.

Redacció / Fotos: Gasol Foundations

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix