L’Ajuntament de Cornellà ‘recuperarà’ l’IBI congelat del 2021 i 2023

Pluja de retrets de la ciutadania en contra de l’important augment de l’Impost de Béns Immobles en un 7% general

El govern municipal de Cornellà de Llobregat, encapçalat pel seu alcalde Antonio Balmón, “no ha dit tota la veritat a la ciutadania”. Així de clar i contundents es mostren diversos ciutadans i ciutadanes que ens han fet arribar el seu malestar a la nostra publicació sobre el tribut local de l’IBI del 2024. Un gran malestar que té el seu origen en la publicació el passat gener, al web municipal, d’una informació sobre “Actualització d’impostos i taxes per al 2024”.

ac200fd4 0896 4c71 923f 08fa293edce9

Captura de pantalla 2024 01 19 a las 18.43.07

La notícia informa que “L'Ajuntament de Cornellà actualitzarà el 2024 els impostos i taxes municipals després de diversos anys congelant-los…”. Una informació que ha estat desmentida per diversos ciutadans que viuen al municipi baixllobregatí. Tots coincideixen que la informació és “falsa perquè en els darrers anys hem hagut de patir un increment de l’IBI, almenys en quatre dels darrers sis anys. No és veritat que l’hagin congelat mirant per a nosaltres, ja que enguany s’ha pujat una barbaritat compensant els dos anys no consecutius on es va congelar”, explica Alberto García, que afegeix que “ens volen prendre el pèl i vull denunciar aquesta situació fiscal local. Antonio Balmón i tot el seu equip de govern ens menteix amb la complicitat del seu soci de govern, En Comú Podem”. Així, l’IBI 2024, tindrà una pujada del 7% general, segons fonts municipals. Una de les més alts de la comarca.

La Maria Pineda s’encén més quan l’article informa que “l’objectiu del consistori ha estat ajustar-lo al màxim per no incrementar la càrrega fiscal sobre la ciutadania”. “Tenen la barra encara de dir això. Quina barra!. Sembla que estiguem vivint a Pedralbes. Senyor Balmón, que som a Cornellà!. La gent aquí és humil i no pot continuar costejant els assessors vividors i els enxufats de la política, ni es pot pagar restaurants cars a la zona de Pedralbes”, diu Pineda.

1200 1646990291 Antonio Balmon Cornella foto Josep Lluis Escudero 14

Fins i tot, Manuel Rodríguez apunta que “Balmón m’ha decerbut i més quan expliquen que ja té planificat el seu futur. No sé si serà veritat, però va de pobre i, presumptament, s’ha comprat una casa a un dels municipis més cars de tota la comarca i la província de Barcelona. És vergonyós.”

Rebuig dels professionals

D’altra banda, La Premsa del Baix ha consultat diversos assessors fiscals-gestors sobre l’increment de l’IBI enguany a Cornellà de Llobregat, i ha pogut comprovar que el que es relata al Cornellà Informa no s’ajusta a la realitat. Tots han coincidit a dir que darrere de l’increment del 7% s’amaga “la lletra petita on l’equip de govern municipal no ha explicat a la ciutadania tota la veritat.”

ibibanner

Segons apunten els assessors fiscals-gestors, el 2021 es va congelar per un tema de la pandèmia de la Covid-19 i quan molta gent tenia dificultats de pagament. Però el 2019, el 2020 i 2022 es va fer efectiva una pujada important (amb una mitjana del 2,5-3%). Aquest darrer exercici (2023), apunten, s’ha congelat, però “amb trampa”, ja que enguany s’apujarà un 7% “i així es compensarà les dues congelacions que hi va haver. En definitiva, recuperen el que no es va recaptar aleshores. Una pujada en diferit”, i pensen que la càrrega fiscal afectarà directament la ciutadania i, enguany, de manera molt important.

Redacció / Fotos: Arxiu-Nació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix