Neix a Sant Just Desvern el projecte Brave Steps

L’impulsor és l’Institut Desvern de Protètica que ajuda persones amputades pel conflicte bèl·lic d’Ucraïna

L’Institut Desvern de Protètica està ajudant persones amputades arran de la guerra d’Ucraïna. Aquesta empresa santjustenca, que es dedica al disseny i fabricació de pròtesis, va presentar a Can Ginestar el projecte Brave Steps (“passos valents”), amb la voluntat d’ajudar persones ucraïneses que en el seu país d’origen no tenen accés a una pròtesi. L’acte va comptar amb la presència de Vorobyov Artem, Cònsol General d’Ucraïna a Barcelona, el cònsol Oleksandr Dzoma, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas. “És un orgull que des de Sant Just Desvern estiguem col·laborant conjuntament, que fem xarxa per ajudar les persones a superar situacions tan difícils com les que estan vivint a Ucraïna”, explica Basagañas.

GB44EnQXMAAYHIt

La guerra d’Ucraïna ha causat, des del seu inici, més de vuit milions de desplaçats. David Peñalbert, gerent de l’Institut Desvern de Protètica, destaca l’alt nombre de víctimes: més de 100.000 baixes civils, més de 150.000 baixes militars, i entre 30.000 i 50.000 amputats. Tot plegat ha motivat la creació de Brave Steps, per cobrir una necessitat existent i ajudar persones ucraïneses amputades en el procés de protetització. Primer se selecciona els candidats en origen, que viatgen des d’Ucraïna a Catalunya a través de Polònia.

ID8 700px

Un cop a Sant Just Desvern, es realitzen les prescripcions mèdiques pertinents a través del Servei Català de la Salut i s’inicia la protetització del pacient, amb la seva posterior rehabilitació, que pot trigar mesos. Quan aquest procés finalitza i el pacient rep l’alta mèdica, té lloc la logística del retorn a Ucraïna. De moment, ja han completat el procés dues persones, i al gener n’arribaran dues més.

GB44EnXWEAAwStt

Aquest projecte compta amb finançament de Rotary Club Barcelona Millenium i el suport i la implicació del consolat d’Ucraïna a Barcelona; l’Ajuntament de Sant Just Desvern; l’Associació de Veïns de La Plana-Bellsoleig; l’hotel Sercotel Porta Barcelona; Blagosvit; el Complex Esportiu Municipal La Bonaigua; el bar Los Pinos; el bar Can Ginestar; traductors especialitzats, i persones particulars, com Maya Zhulidova, ucraïnesa establerta a Sant Just Desvern, i Alex Levdanski i Sergii Popov.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Just Desvern-Institut Desvern de Protètica

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix