Mor el monjo Pius-Ramon Tragan en el Monestir de Montserrat

L’esparreguerí, de 95 anys, era el més ancià i acumulava setanta-quatre anys de professió monàstica  

El monjo Pius-Ramon Tragan ha mort la nit d'aquest divendres als 95 anys en el Monestir de Montserrat, on va ingressar en 1948 i era el monjo més gran. La missa se celebrarà el dissabte a les 10.45 hores en la Basílica de Santa Maria de Montserrat i la presidirà l'abat de Montserrat, Manel Gasch.

Pius-Ramon Tragan va néixer el 20 d'agost de 1928 a Esparreguera, va estudiar Filosofia i Teologia en el Monestir de Montserrat, així com a Roma, Múnic i Jerusalem, i es va especialitzar en exegesi bíblica i es va doctorar a Estrasburg.

tragan 1 630x630

Al llarg de la seva trajectòria va publicar llibres com 'El Llibre del Càntic dels Càntics en la Bíblia de Montserrat' (1966); 'Traducció del Llibre del Deuteronomi' (1970); 'Segni e Sacramenti nel vangelo di Giovanni' (977), 'La parabole du pasteur et ses explicacions' (1980) i 'Fede e Sacramenti nel vangelo di Giovanni (1985)'. També figuren entre les seves obres publicades 'Alle origini del battesimo cristià (1991); 'La preistoria dei vangeli' (1999); 'Josep i Àsenet. Traducció del grec, introducció i notis crítiques' (2005) i 'Els Evangelis apòcrifs. Origen, sentit, valor' (2008).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix