Reconeixement al Benito Menni CASM Germanes Hospitalàries de Sant Boi

És la primera entitat de salut mental a obtenir el Segell internacional d’Excel·lència EFQM 600 tant a Catalunya com al conjunt de l’estat espanyol

Benito Menni CASM Germanes Hospitalàries ha obtingut recentment el Segell EFQM 600, un reconeixement internacional que concedeix el Club Excelencia en Gestión com a representant a Espanya de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM).

BM 7

Després d’un exhaustiu procés d’avaluació realitzat pels auditors del Club Excelencia en Gestión, s’ha reconegut a Benito Menni CASM per consolidar-se com a una organització referent en gestió innovadora, sostenible i excel·lent. Els principals conceptes que el Model EFQM avalua i mesura  són el propòsit i l’estratègia; la cultura i lideratge de l’organització; la proposta de valor davant la societat, davant els usuaris i davant de tots els grups d’interès; l’orientació cap als resultats; la gestió per processos i resultats; el desenvolupament i implicació de les persones; i el procés continu d’aprenentatge, innovació i de millora.

BM 5

D’acord amb les dades del Club Excelencia en Gestión, actualment a Espanya hi ha dotze organitzacions del sector salut amb un Segell EFQM 600 o superior, esdevenint Benito Menni la primera especialitzada en Salut Mental en aconseguir-lo.

En l’acte de lliurament del Segell, celebrat el dilluns 4 de desembre al mateix centre i que ha aplegat més d’un centenar de persones, les autoritats que han presidit l’acte van oferir unes paraules als assistents posant en valor la consecució de la distinció. La superiora del centre, Sor Teresa Iñiguez, va destacar quela participació de totes i tots demostra un interès genuí en les nostres metes comunes i ens inspira a continuar avançant amb determinació i entusiasme”. Per la seva banda,  el director de Transformació i Innovació del Club Excelencia en Gestión, Miquel Romero, qui va fer entrega del Segell, va exposar que “en les organitzacions, com a la vida, ‘allò que no es prea es deprecia’ i ‘allò que no es millora es deteriora’. L'equip de Benito Menni a Sant Boi té incorporat en el seu propi ADN aquestes màximes, millorant de manera contínua, permanent, i prova d'això és la seva trajectòria des de la seva primera autoavaluació amb el Model EFQM 2007, el seu primer reconeixement amb el Segell EFQM 400+, el Segell EFQM 500+ i actualment superant els 600 punts EFQM. Un recorregut cap a una gestió cada vegada més excel·lent, més innovadora i més sostenible amb orientació al futur.”

BM 3

Tot seguit, la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana, va explicar que és un dia de felicitat. Benito Menni CASM és un referent a nivell català, espanyol i internacional. Per Catalunya i pel Pacte Nacional de Salut Mental, tenir aquesta dada és molt important, i fa que el pacte, a mirades de l’exterior, sigui un pacte amb molta més força. Moltes felicitats per superar-vos cada dia, i moltíssimes gràcies per cuidar, acompanyar i donar felicitat a les persones amb problemàtica de salut mental”. De la mateixa manera, el director del Pla de salut mental i addiccions, Dr. Joan Vegué, va voler remarcar que “l’assoliment del Segell EFQM 600 demostra el treball i l’esforç constant. Des del Pla de salut mental i addiccions, estem compromesos amb el procés de canvi, en posar la persona al centre i donar-li allò que necessita. Tot aquest sistema d’excel·lència, gestió, innovació i sostenibilitat, està del tot alineat amb el Pla”. Per la seva banda, la Vicaria del Govern General de Germanes Hospitalàries, Sor María Esther Berruete, ha remarcat que “la consecució del Segell EFQM 600 és un testimoni viu del nostre compromís amb la qualitat, amb el valor fonamental de l’hospitalitat, que defineix l’essència de Germanes Hospitalàries. El nostre model hospitalari és una cerca constant d’excel·lència contemplant sempre l’enfocament central cap a la persona atesa i les seves famílies.”.

I tancant els parlaments, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va afegir que “aquest reconeixement és un símbol de feina i compromís al llarg dels anys. Quan parlem de qualitat estem parlant de compromís i servei. Tots els que som aquí estem al servei dels altres, en aquest cas, al servei de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies. L’excel·lència significa posar-se reptes, voler avançar i posar-se al servei dels altres. Gràcies a la feina i compromís de tots i totes, som la ciutat de la salut mental, hem convertit un estigma en un actiu, un actiu compartit que ens fa avançar a totes i a tots.”

Redacció / Fotos: Benito Menni CASM Germanes Hospitalàries

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix