Avança el nou accés des de l’autovia B-21 al port de Barcelona

Mitma ja ha licitat per 2,9 milions d'euros la redacció del projecte, que tindrà un pressupost estimat de 98,5 milions d’euros

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte de serveis per import de 2,9 milions d'euros (IVA inclòs) per a la redacció del projecte de l'autovia B-21 de nou accés al port de Barcelona, en el tram entre l'enllaç de Cornellà de Llobregat i el punt quilomètric 0,510 de l'eix principal d'aquesta futura via. L'anunci corresponent ja ha estat publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat. Aquest projecte s'emmarca dins del "Protocol de col·laboració per a l'impuls i consecució dels Nous Accessos Sud, viari i ferroviari, al Port de Barcelona i per al desenvolupament de la planificació i gestió del Node Logístic de Barcelona", subscrit el 7 d'octubre de 2020 per Mitma, Generalitat de Catalunya, Adif, Ports de l'Estat i Autoritat Portuària de Barcelona, acordant l'impuls de la de l'actuació denominada "Nous accessos Sud, viari i ferroviari, al port de Barcelona".

thumb descarga 114

Captura de pantalla 2023 11 17 a las 20.10.25

L'actuació s'ha dividit en dos projectes, corresponent a la Direcció General de Carreteres (DGC) de Mitma el projecte de traçat i construcció, que ara es licita, i el pressupost estimat de la qual d'obres ascendeix a 98,5 milions d'euros (IVA inclòs). Aquest projecte es coordinarà amb un segon, la redacció del qual ja s'ha licitat per part d'Adif, per a l'accés ferroviari i la continuació del viari, del km 0,510 fins a la seva final en el km 5,143. Mitma licita per 12,2 milions d'euros la redacció dels projectes de construcció dels accessos sud al Port de Barcelona.

Característiques del projecte

El projecte l'impuls del qual correspon a la DGC consisteix en el desenvolupament de l'eix viari des del punt d'inici, aproximadament 1.000 mestres al nord-oest de l'enllaç de Cornellà de Llobregat, amb l'ampliació de la plataforma de l'autovia A-2, fins al km 0,510 de l'eix principal de la nova autovia d'accés al Port. Les principals actuacions recollides en aquest projecte són les següents:

- Ampliació de la calçada de l'autovia A-2, dotant-la almenys d'un carril més en cada sentit.

- Demolició i reposició d'un pas superior sobre l'autovia A-2.

- Ampliació de sis estructures existents, mantenint la tipologia estructural de les actuals.

- Execució de tres noves estructures: L'estructura E7, d'encreuament sobre la riera de l'antic llit del Llobregat. L’estructura E8, d'encreuament sobre l'autovia A-2. L’estructura E9, d'encreuament sobre la riera de l'antic llit del Llobregat.

- Execució de murs, principalment de formigó armat.

- Reposició de camins de servei.

- Prolongació de les obres de drenatge existents adaptant-les als nous amples de plataforma, així com definició de les noves actuacions requerides.

- Actuació sobre els serveis existents garantint la seva reposició i les expropiacions corresponents

No obstant això, de l'anàlisi del projecte bàsic i de la realització d'un nou estudi de trànsit podrien derivar-se necessitats addicionals, en particular per al disseny de la confluència-bifurcació del nou accés al port en conjunció amb els enllaços de Cornellà i L’Hospitalet.

Redacció / Foto: Mitma

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix