Esplugues destina 118.000 euros a famílies en risc de perdre el pis

En els darrers dos anys, 123 unitats familiars s’han acollit a aquestes ajudes puntuals dels serveis socials municipals, amb la intenció d’evitar la pèrdua de l’habitatge.

Mentre que han estat 46 les famílies que s’hi han acollit durant el 2011, la xifra ha augmentat fins a les 77 durant el 2012, segons les dades facilitades aquest dilluns per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.

Fonts municipals han subratllat que aquesta xifra suposa “un increment considerable respecte als exercicis anteriors i evidencia, a més, un augment continu dels casos relacionats amb l’habitatge i, en algunes ocasions, la cronificació dels problemes de solvència”.

Entre 300 i 2.800 euros

El 82% de les famílies catalanes a les quals es va atorgar una d’aquestes ajudes en 2011 han mantingut l’habitatge, mentre que un 55% han aconseguit normalitzar la situació i posar-se al corrent en el pagament de les quotes de la hipoteca o el lloguer.

Així ho estableixen les conclusions de l’enquesta als Serveis Socials municipals sobre prestacions econòmiques d’especial urgència, publicades el novembre passat per la Direcció de Programes Socials d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,

Les ajudes concedides per l’Ajuntament d’Esplugues per fer front a problemes relacionats amb l’habitatge de lloguer oscil·len entre els 300 i els 2.800 euros.

Del global de 130 prestacions d’emergència atorgades en 2011, 46 s’inclouen en aquesta categoria.

En 2012, de les 155 ajudes concedides, 77 estan relacionades amb l’habitatge.

Combatre els desnonaments

Les prestacions socials d’emergència són un dels recursos que la localitat destina a ajudar el creixent nombre de persones en risc de perdre l’habitatge. El nou servei d’assessorament a les famílies sobreendeutades, posat en marxa recentment a l’Oficina Local d’Habitatge, complementa aquestes ajudes puntuals amb orientació i la mediació directa -si és necessari- de les dues advocades que atenen el servei –amb el suport de Càritas en els casos més extrems– amb les entitats financeres o propietaris de pisos de lloguer.

Per accedir a aquest servei cal concertar una cita amb les assessores acudint a l’Oficina Local d’Habitatge (Àngel Guimerà, 38, entre les nou i les 12 hores) o bé trucant al telèfon gratuït 900 300 082.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
508

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix