El Prat deixarà d’operar amb bancs que impulsin desnonaments

La moció insta el Govern de l'Estat a suspendre els desnonaments de la residència habitual d'aquelles persones i famílies veritablement vulnerables.

De moment, El Prat de Llobregat sol·licitarà al Jutge Degà del partit judicial que faci arribar mensualment als Serveis Socials municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades oassessorar als afectats pels processos d’execució hipotecària en l’Oficina Municipal d’Habitatge (Prat Espais).

També deixarà d’operar de manera inmediata amb aquelles entitats bancàries que promoguin desnonamentsde la residència habitual de persones empadronades en aquest municipi.

L’equip de govern donarà instruccions a la Policia Local i a la resta de serveis municipals perquè no donin cap tipus de suport a la policia judicial en el desallotjament de les persones empadronades de la seva residència habitual, han informat fonts municipals.

49 desnonaments executats

Les execucions hipotecàries de l’any 2012 van ser 65, de les quals 14 van acabar en desallotjament de les persones que vivien a l'habitatge.

Dels 92 desnonaments per impagament de lloguer es van executar 35 l'any passat a la ciutat, segons fonts municipals.

A més de l'aprovació d'aquesta moció, l'Ajuntament del Prat fa mesos que du a terme accions de prevenció de desallotjaments.

Una d'elles va ser la posada en marxa del servei d'intermediació hipotecària, obert a tota la població amb la voluntat d’intermediar entre les entitats bancàries i les persones afectades per execucions hipotecàries, i de renegociar la hipoteca o trobar altres solucions que evitin que el procés acabi en desallotjament.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix