Com serà la nova estació de Rodalies de Gavà?

S'estima que la nova infraestructura ferroviària donarà servei a 3.200 usuaris al dia i es pugui estrenar el 2027

No fa gaires dies, l’exalcaldessa de Gavà i actual ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar una nova infraestructura ferroviària al municipi baixllobregatí. Hi ha previst que es faci una nova estació de Rodalies entre l’actual -a dos quilòmetres- i Castelldefels on discorren les línies R2 i R2 Sud i les regionals R13, R14 i R15. Segons Sánchez “la nova estació no només donarà servei a Gavà sinó també a tot el sector empresarial dels Joncs i, per la seva proximitat, a la ciutat de l’Hospitalet”.

estacio 2 130723

A la demanda actual se sumarà en els anys vinents la generada pels barris de Can Ribes i ca n’Horta, els nous espais d’activitat econòmica als Joncs i l’Àrea Resintex, segons fonts municipals. La nova demanda se situa en prop de 10.000 viatges dels barris que es desenvoluparan en els anys vinents, prop de 6.000 viatges del nou sector ambiental-productiu dels Joncs i 1.500 viatges vinculats al futur sector econòmic i terciari Resintex. En total 17.500 viatges. Si el 2027 la previsió és que la nova estació serà utilitzada per 3.200 usuaris al dia, la xifra s’incrementa als 6.000 viatgers previstos per al 2035, un cop completats el desenvolupament de l’àmbit d’influència.

F0wt 0XacAAjVMx

Hores d’ara i considerant un radi d’influència de 750 metres, la nova estació ja atendria la demanda potencial dels usuaris del polígon del Camí Ral, ubicat als municipis de Castelldefels i Gavà, així com la demanda del sector de Quintela. Cal sumar l’actual barri dels Canyars del municipi de Castelldefels amb 3.800 habitants, aproximadament.

Park & Ride

Segons l’Ajuntament de Gavà, la nova estació estarà dotada amb un Park & Ride, un aparcament d’intercanvi modal, de 300 places i es preveu que atregui els desplaçaments de ciutadans de Gavà que resideixen als barris de Bruguers, la Sentiu, Ca n’Espinós i Gavà Mar, que actualment, a causa de la poca i limitada oferta de places existents a l’estació de Gavà, no tenen aquesta possibilitat.

estacio 1 120723

També atraurà desplaçaments de les zones del nucli urbà de Gavà situades més al nord i recollirà demandes existents del territori metropolità, com la potencial dels ciutadans de Begues (7.000 habitants) i de les comarques del Garraf i Penedès que utilitzen la C-32. Es calcula un alt potencial per retirar cotxes de la carretera, ja que el 60% dels nous usuaris procediran del vehicle privat.

Redacció / Fotos: FELL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix