Cent setanta interns treballen en la nova cuina de Brians 1

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, va visitar el nou equipament de més de 1.150 m², el més modern i equipat de Catalunya

La gestió del servei d’alimentació per part del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ha comportat l’ocupació d’un total de 170 interns al Centre Penitenciari Brians 1, ubicat a Sant Esteve Sesrovires. Vuit internes treballen a la fleca, nou a la cafeteria interior i nou a la cafeteria exterior. A més, 64 interns s’ocupen del repartiment dels àpats i de la neteja. Finalment, en el servei de cuina, hi treballen un total de 80 interns, dones i homes, en diferents torns horaris, matí i tarda, de dilluns a diumenge.

photo 5976343943689911463 y

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, va visitar ahir divendres l’equipament, inaugurat el passat 1 d’abril, i va fer un recorregut pels nous espais del centre: la fleca, la zona de cocció i les càmeres frigorífiques de la cuina; el moll de càrrega i descàrrega del pati de mercaderies, i la terrassa de l’edifici.

Més de 1.000 serveis d’àpats

Els interns que treballen a la cuina s’encarreguen de rebre les matèries primeres al moll de càrrega i de repartir els àpats cuinats, a més de gestionar els espais d’emmagatzematge (congelats, refrigeració i temperatura ambient). En total, produeixen aproximadament uns 1.020 serveis d’esmorzar, dinar i sopar.

photo 5976343943689911464 y

Les dietes principals engloben la gran majoria de creences religioses, conviccions personals i patologies mèdiques. En total, són nou dietes diferents: general, musulmana, vegetariana, infermeria o de règim, tova o de fàcil digestió, astringent, sense làctics (per al·lèrgia o intolerància), sense peix (per al·lèrgia o intolerància) i celíaca.

photo 5976343943689911472 y

Per poder desenvolupar de manera òptima el servei d’alimentació a Brians 1, el CIRE s’ha dotat dels mitjans personals necessaris, tal com ho ha anat fent a mesura que assumia la gestió de les cuines i cafeteries d’altres presons. En aquest cas, en el servei de cuina, hi ha un cap de cuina i vuit cuiners, que són treballadors del CIRE.

photo 5976343943689911476 y

Més de 1.150 m² destinats a l’alimentació

A l’edifici principal, de gairebé 1.150 m², se situa la cuina i la fleca, juntament amb els espais destinats a l’emmagatzematge, les preparacions, les coccions i les expedicions dels aliments, així com els espais per a la neteja del material. En aquesta edificació també hi ha els vestuaris i els espais de gestió i control de les activitats. A més, hi ha un edifici auxiliar, de 180 m², que centralitza totes les instal·lacions que donen servei al nou equipament.

photo 5976343943689911474 y

Una superfície associada de 1.289,56 m² organitza els fluxos de vehicles i vianants que accedeixen al nou equipament. Per a la construcció, el centre ha gestionat més de 23.000 entrades i sortides, 1.060 persones i 430 vehicles diferents, de les més de 135 empreses que han participat en les obres. El cost de la nova instal·lació supera els sis milions d’euros i dona servei a tots els interns i professionals que fan ús de les cafeteries i els menjadors del centre.

photo 5976343943689911467 y

L'edifici està dissenyat i organitzat per respectar, entre d'altres, la separació entre zones i circuits ‒bruts i nets‒ i separar els productes dels estris de neteja, dins d'una integració harmònica i de fàcil accessibilitat. També s’ha volgut complir un programa funcional adient que permeti desenvolupar l'ús de la cuina i la fleca del centre penitenciari amb uns estàndards de qualitat ajustats a la normativa sanitària actual.

Per les característiques de l’equipament i l’entorn on se situa, s’ha considerat necessari adequar el nou edifici i la seva àrea d’urbanització amb elements físics, mecànics i electrònics que garanteixin la seguretat dels usuaris, els béns i les instal·lacions, així com el desenvolupament normal de l’activitat.

Redacció / Fots: Dep. Justícia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix