La nova seu de la Policia Local d’Esplugues es farà al barri de Montesa

L'edifici de tres nivells, amb una inversió de quatre milions d’euros, tindrà uns 4.000 m2 de sostre construït, amb espais d'atenció ciutadana, aules formatives o dipòsit de vehicles

La nova Àrea Residencial (ARE) Montesa, que s'està urbanitzant des de fa un any als terrenys que antigament ocupaven la fàbrica de motos que dona nom al barri i El Rayo Amarillo, inclourà una gran novetat: la construcció d'una nova seu de la Policia Local, que substituirà les actuals instal·lacions del carrer Manuel de Falla, al barri del Gall. Tot i que el projecte està encara per definir, la idea és que el nou edifici ha de ser un element que signifiqui un canvi, que sigui el final d'una fase i l'inici d'una de nova.

Parte 3

Per a l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, "el projecte de la futura comissaria ha obert l'oportunitat de construir un edifici que és la imatge física del nostre model de Policia Local: propera i compromesa". Les obres, que s'iniciaran aquest any, suposaran una inversió municipal d'uns quatre milions d'euros.

FsT1zsKXwAAlpz8

Tres plantes

Això es traduiria en un gran edifici amb soterrani, planta baixa i planta primera, que tindrà uns 4.000 m2 de sostre construït, dins dels 6.000 m2 dels terrenys on s'ubicarà, en la nova zona residencial de Montesa, a tocar dels termes de Cornellà i l'Hospitalet.

Parte 5

S'hi inclourien, entre altres espais, la recepció, boxes d'atenció ciutadana, diferents sales ­–polivalents, operatives, de reunions...–, aules formatives, una galeria de tir i una zona exterior per a dipòsit de vehicles. També es preveu que el nou edifici tingui capacitat per generar la seva pròpia energia i alimentar el parc de vehicles policials.

Parte 4

L'equipament està inspirat en altres municipis metropolitans, on una nova seu com la que es projecta a Esplugues de Llobregat ha significat una evolució en la feina de les seves policies locals, una manera de visibilitzar una nova fase, així com un enfortiment de la relació amb la comunitat. En aquesta nova fase, la Policia Local es marca com a objectiu millorar l'atenció a la ciutadania, la intel·ligència policial i l'aplicació de tecnologia.

Parte 6

La nova seu de la Policia Local vol ser també un punt de trobada amb la ciutadania. D'aquesta manera, es preveu la creació a l'exterior d'un circuit permanent d'educació viària per a infants, així com aules formatives a l'interior de l'edifici amb el mateix objectiu.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix