Castelldefels sancionarà també els clients del ‘top manta’

El Consistori, liderat per PP amb els seus socis de CiU i d'AVVIC, ha pres la decisió de sancionar amb fins a 750 euros els clients dels venedors del ‘top manta’, de manera que la demanda d’articles als venedors ambulants queda prohibida.

En endavant, tots aquells ciutadans que a Castelldefels solicitin o comprin productes del ‘top manta’ podran ser sancionats amb multes que van dels 300 als 750 euros. Així ho estableix l’ordenança de civisme de la localitat després d’una recent modificació.

Fonts municipals han assegurat a aquest mitjà que la presència de venedors als carrers, especialment al passeig marítim, ha baixat respecte anys anteriors i han afegit que la nova decisió de castigar la figura del venedor, semblant a la mesura ja existent a Barcelona, ajudarà a radicar el ‘top manta’

Fa tres mesos, agents de la Policia Local de Castelldefels i de la Policia Nacional van patrullar junts pels carrers dels barris de la platja de Castelldefels amb l’objectiu de posar més mitjans per tal de lluitar contra el fenòmen.

El fet que la Policia Nacional tingui les competències en matèria d’estrangeria, han informat des de l’Ajuntament de Castelldefels, va fer considerar els dirigents municipals que els venedors es prendrien més seriosament les instruccions dels agents.

La situació, però, va derivar en una certa polèmica, ja que la Conselleria d’Interior va interpretar la decisió de l’Ajuntament com una desautorització de la feina que realitzen a la ciutat els Mossos d’Esquadra.

Com que la ciutat és liderada per un alcalde del PP, Manuel Reyes, la Generalitat va considerar que darrera la decisió podria haver una intenció política.

Amb les sancions als compradors, l’Ajuntament fa un pas més en la seva batalla contra el top manta. Abans de les sancions, però, arribarà una campanya informativa que inclourà plafons als instal·lats als carrers

H. Marín | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix