Accent Social i En Bici Sense Edat promouen l'envelliment actiu a Sant Just

Aquesta activitat, que es realitza per primera vegada en un Servei d'Atenció Domiciliària, també fomenta tant la salut física com emocional dels i les usuàries

L'entitat de voluntariat En Bici Sense Edat i Accent Social han signat un conveni perquè les persones usuàries del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de Sant Just Desvern, que viuen en soledat, puguin gaudir de passejades per la ciutat amb tricicles elèctrics, especialment adaptats per a la gent gran.

nou tricicle

Aquesta activitat, que es realitza per primera vegada en un SAD, promou l'envelliment actiu i fomenta tant la salut física com emocional dels i les usuàries. A més, permet a les persones grans, connectar amb la sensació d'anar amb bicicleta, quan ja no ho poden fer de forma autònoma. Alhora, gaudeixen de l'aire lliure, surten de casa seva i activen el seu cos mentre conversen entre elles i es relacionen amb els voluntaris que duen a terme l'activitat.

destacada santjust 593x480

Com explica la cap de Servei del SAD de Sant Just Desvern, Lorena Cifuentes, "és molt positiu que les persones grans que viuen soles tinguin l'oportunitat de fer activitats com aquesta, ja que milloren el seu estat anímic, al mateix temps que estableixen noves relacions". Així ho reforça la usuària del SAD i beneficiària de l'activitat, la Teresa: "La passejada m'ha fet sentir especialment contenta perquè he pogut veure la ciutat des d'una nova perspectiva. He pogut conversar, mentre gaudia de l'aire lliure."

IMATGE NdP Accent Social i En Bici Sense Edat promouen lenvelliment actiu de les persones en soledat

Per En Bici Sense Edat, les passejades són beneficioses per les persones grans perquè també contribueixen a reforçar el sentiment de pertinència a Sant Just Desvern: "Amb aquest voluntariat, la gent gaudeix del municipi i socialitza, aspectes claus pel benestar emocional de les persones. Aquests elements també són essencials en l'acompanyament dels usuaris i usuàries d'Accent Social. En aquest sentit, estem molt satisfets de col·laborar amb ells", ha explicat el coordinador d'En Bici Sense Edat del municipi, en Carles Sánchez.

FEJfx9xWQAkrBam

A més de millorar la qualitat de vida de les persones grans, la iniciativa també busca afavorir els vincles intergeneracionals entre els voluntaris i les persones usuàries, segons la delegada social d'Accent Social, Montse Parés"Els usuaris i usuàries són els autèntics protagonistes de les passejades i la peça clau d'En Bici Sense Edat, per això s'enfoca l'activitat en ells. Busquem que gaudeixin dels seus barris mentre enforteixen la seva pròpia xarxa comunitària amb gent de diferents edats, contribuint a evitar l'aïllament i la soledat no desitjada."

Redacció / Foto: Arxiu-En Bici Sense Edat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix