Recta final a les obres de remodelació de la seu judicial d’Esplugues

Els jutjats de primera instància i instrucció 2 i 3 es reubiquen a la quarta planta, en uns espais més amplis i funcionals, i el Registre Civil es traslladarà de la planta segona a la planta baixa, amb un accés més còmode i directe per a la ciutadania

Les obres de remodelació integral de la seu judicial d’Esplugues de Llobregat, al carrer Tomàs Bretón, finalitzaran l’octubre d’aquest 2023. Per ara, s’ha finalitzat la primera fase, que ha permès reubicar el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 (amb funcions de VIDO) en uns nous espais més amplis i funcionals a la planta quarta, on ja operen des del passat 16 de febrer.

Captura de pantalla 2023 02 27 a las 12.16.49

Addicionalment, aquesta setmana es traslladarà el Registre Civil de la segona planta a la planta baixa, de manera que els ciutadans hi podran accedir directament des del vestíbul, de forma més ràpida i còmoda. Aquesta reubicació també contribueix a la seguretat de l’edifici ja que reduirà la circulació vertical dels usuaris i operadors jurídics dins de l’immoble. El nou Registre Civil, a més, guanyarà lluminositat i metres quadrats respecte a l’espai actual.

El mateix 2023, immediatament després que acabin les obres, es podrà començar a desplegar el nou model d’oficina judicial, amb una disposició d’oficina oberta i una organització diferenciada de serveis que contribuiran a l’especialització i en milloraran l’eficiència.

Funcionalitat, seguretat i protecció

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 també es reubicarà a la quarta planta de l’immoble, amb la implantació del nou model de l’oficina judicial, i concentrarà els tres òrgans judicials existents actualment. L’edifici disposarà d’espai de reserva suficient per respondre a necessitats de futur, com ara la creació de nous òrgans judicials. També en aquesta planta s’habilitarà una sala d’espera exclusiva per a víctimes i una sala multiús dotada d’un equip de gravació, que permetrà prestar declaració de forma directa i sense necessitat de desplaçar-se per l’edifici.

El projecte preveu un accés directe des del carrer i un itinerari sense barreres arquitectòniques des de l’entrada a totes les plantes. La remodelació també permetrà la diferenciació dels espais privats i públics, així com la creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’ampliació dels espais d’equips professionals, com ara els equips tècnics, els advocats o els procuradors.

dbf3d66e 875b 4fe0 8975 a85a065aa796

També incorporarà una zona de custòdia i de cel·les de detinguts, que facilitarà els trasllats que realitzen els Mossos d’Esquadra, i es milloraran els espais d’espera dels detinguts.

S’ha previst un espai per l’arxiu centralitzat de peces de convicció i documentació, així com la instal·lació d’un sistema de telecomunicacions que ordeni i faciliti les comunicacions amb centres de processament de dades a totes les plantes.

Més del doble d’espai

En el conjunt de l’edifici, la superfície destinada a activitat judicial sumava 1.021,32 m2. Amb la reforma s’incrementaran els espais d’ús judicial a les quatre plantes de l’immoble fins als 2.564,77 metres quadrats; és a dir, més del doble dels que disposava inicialment.

El partit judicial d’Esplugues s’estén als municipis d’Esplugues i Sant Just Desvern, amb una població total de 66.216 ciutadans. Aquest partit té tres jutjats de primera instància i instrucció, dels quals el número 3 té assignats els assumptes de Violència sobre la Dona (VIDO). També compta amb el Registre Civil, el Deganat, la Fiscalia i els equips tècnics.

Redacció / Foto: Google Maps-Dep. Justícia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix