El bus i el metro de TMB registren 545 milions de validacions el 2022

Una xifra que representa un vint-i-vuit per cent més respecte a l’any anterior

Les xarxes de metro i bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb especial incidència al Baix Llobregat, van registrar 545 milions de validacions durant el 2022, xifra que representa un increment del 28% respecte a l'any anterior, segons ha informat la companyia en un comunicat. Del total, 371,6 milions van ser validacions de metro i 173,8 milions de bus.

FnJrj5HXwAEZnsX

L'empresa ha destacat que si bé el gener del 2022 el nombre de viatgers se situava un 31,18% per sota el 2019, el passatge es va anar recuperant progressivament fins que al setembre va presentar registres superiors a l'any anterior a la pandèmia i pràcticament les va igualar el darrer trimestre. En aquest sentit, al novembre les dues xarxes es van situar en una xifra equivalent al 92% respecte al 2019.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat la "tendència a l'alça en l'ús del transport públic durant tot l'any". Els primers mesos de l'any, però, encara van estar molt marcats per l'impacte de la pandèmia i al canvi d'hàbits respecte a l'ús del transport públic.

FnJm3QXWYAAp hO

"Ens encoratja a seguir treballant per la millora de les xarxes de metro i bus i per augmentar la seva capacitat de viatgers, el seu servei i que, alhora, siguin encara més sostenibles", ha afegit Bonet en un comunicat.

Redacció / Fotos: TMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix