Els municipis d’Esplugues, Abrera i Vallirana tindran menys soroll

Mitma ha licitat obres de protecció acústica entorn de trams de la Xarxa de Carreteres de l'Estat per valor de 6,2 milions d'euros

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat al novembre dos contractes d'obres per a implantar mesures de protecció acústica entorn de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, a la província de Barcelona. D'una banda, 5,8 milions d'euros (IVA inclòs), en diversos trams de les carreteres A-2, AP-7, B-23 i B-30, a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat i, d'altra banda, 437.265,76 euros (IVA inclòs), en la sortida aquest dels túnels de Vallirana, de l'autovia B-24. A més, es troben en fase de projecte actuacions amb una inversió estimada addicional de 14 milions d'euros.

thumb image004 0

Les intervencions estan incloses en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que contempla invertir fins a 302 milions d'euros (sense IVA) dels fons NextGenerationEU per a dur a terme actuacions de sostenibilitat, eficiència energètica i acció contra el soroll en la Xarxa de Carreteres de l'Estat.

En el marc del primer contracte, es contemplen les següents actuacions:

-Autovia A-2, del quilòmetre 582,500 al 587,500, que, al seu torn, es divideix en dues zones d'actuació en el terme municipal d'Abrera:

thumb image002 0

anbrera mitma

  • Nucli d'Abrera: A-2, del quilòmetre 582,500 al 583,000: es proposa la disposició de pantalles en la coronació del talús de desmunt, situat en el marge esquerre de l'autovia.
  • Urbanització Carpes: A-2, del quilòmetre 586,500 al 587,500. En aquest tram es disposaran pantalles antisoroll en el marge del ramal d'accés a l'autovia en direcció Lleida.
  • Addicionalment, a la disposició de pantalles, es proposa establir el límit de velocitat a 100 km/h, entre l'enllaç de la BV-1201 i el tram d'Abrera en el qual actualment ja està vigent aquest límit de velocitat. Així mateix, en aquest tram, es preveu la renovació de les juntes de dilatació del viaducte de Ca Bros.

-Autopista B-23 del quilòmetre 1,000 al 1,500, en el terme municipal d'Esplugues de Llobregat: es realitzarà la prolongació en sentit Barcelona de la pantalla existent en el marge esquerre, entorn del ramal de sortida cap al carrer Gaietà Faura.

vallirana soroll

thumb image005

El segon contracte, per part seva, contempla actuacions en el tram de l'autopista B-24 entre el quilòmetre 3,200 i 3,600, al seu pas pel barri de La Llibra Casanova, situat en el marge dret de la carretera, en el terme municipal de Vallirana, diferenciant dos trams:

  • Tram 1: situat després del pas sobre la riera de Campderròs, es prolonga fins a l'entrada a la zona d'instal·lacions auxiliars de la boca aquest del túnel. Les pantalles seran de tipus metàl·lic, de 5 metres d'altura i se situaran després de la línia definida pels bàculs d'enllumenat, evitant l'afectació a les canalitzacions de serveis existents i les seves arquetes.
  • Tram 2: voreja la zona d'instal·lacions auxiliars amb la condició de tancar l'espai no protegit per la pantalla metàl·lica, prolongant-se pel marge de l'autovia fins a l'obra de drenatge existent abans de l'inici del mur de contenció que es troba en el quilòmetre 3,500. Aquesta pantalla serà de tipus metàl·lic, de 6 m d'altura.

Redacció / Fotos: Google Maps-Mitma

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix