L’Hospital Moisès Broggi ofereix un tractament quimioteràpic a domicili

Està dirigit a pacients d’onco-hematologia amb síndrome mielodisplàstica (SMD) amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida

El Servei d'Hematologia Clínica de l'Hospital Universitari de Sant Joan Despí (Complex Hospitalari Moisès Broggi) i l'Institut Català d'Oncologia han impulsat un servei de tractament quimioteràpic a domicili per a pacients d'onco-hematologia amb síndrome mielodisplàstica (SMD).

Chemotherapy with acral cooling

Fa un any que tots dos tenen un programa d'atenció domiciliària per a aquests pacients, que tenen un mal funcionament de la medul·la òssia. L'objectiu és la millora la qualitat de vida dels pacients i del seu entorn. La cap clínica d'Hematologia del Moisès Broggi, Maria Elena Cabezudo, i la cap del Servei d'Hematologia Clínica de l'ICO, Anna Sureda, han destacat que aquest és un primer pas, ja que és vol ampliar el servei a altres patologies oncològiques.

El programa ofereix una atenció dels pacients hematològics que reprodueix el mateix circuit que rebrien si assistissin presencialment a l'hospital de dia, garantint la seguretat clínica, així com l'assistència personalitzada i l'atenció integral. En concret, va des de la valoració de la malaltia, la prescripció mèdica, l'administració del fàrmac subcutani a domicili, fins a l'educació sanitària, en la qual s'ofereix coneixement sobre la patologia, el tractament recomanat per al pacient i els seus potencials beneficis.

Vuit pacients i 145 sessions de tractament

Des del desembre del 2021, s'han inclòs al programa vuit pacients que han representat unes 145 sessions de tractament a domicili. Es tracta de pacients que precisen visites i tractaments a l'hospital en períodes molt curts de temps, així com administracions en períodes ininterromputs de dies.

c1ae5b9d0b302e5d7c94c533dd3969860785b448

Les infermeres de la Unitat d'Hospitalització a Domicili són les que administren el tractament i fan el seguiment clínic durant aquest període. El servei permet també descarregar la pressió hospitalària de l'hospital de dia i el servei ambulatori.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix