Bus gratuït durant la Festa Major de Cornellà

Especialment per donar més seguretat a les dones i els col·lectius LGTBI

L’Ajuntament de Cornellà activarà diverses mesures preventives durant el Corpus 2022 per oferir més tranquil·litat i una major sensació de seguretat a les persones que hagin de recórrer la ciutat de nit, especialment les dones i els col·lectius LGBTI.

500aec8c 00e0 4e9a 801b a5d0234a123c

D’una banda, es posarà en circulació un servei especial amb dues línies d’autobús: L1 (seguint el recorregut de l’autobús 94) i L2 (recorregut de l’autobús 95) que deixaran baixar passatge a demanda al llarg de la seva ruta i que enllaçaran amb les principals estacions de transport públic a la ciutat. Funcionaran les nits del 16, 17 i 18 de juny, entre les 21.30 h i les 3 h, i també el diumenge 19 de juny, de 21.30 h fins a mitjanit.

37bb059a c491 431a bc30 5fa98d583e14

Cada línia tindrà una freqüència de pas aproximada d’uns vint minuts, i això permetrà que a la part central i comuna la freqüència sigui de deu minuts. En el cas de l’L2, a més de les parades de l’autobús 95, s’han afegit dues parades especials a l’altura del metro Gavarra i de la Torre de la Miranda (ambdues a l’avinguda de Salvador Allende).

IMG 20190620 WA0005

De l’altra banda, s’han dissenyat itineraris segurs per als desplaçaments a peu entre els diferents espais de concerts i d’activitats de la Festa Major. Als principals espais de festa i de concerts s’hi instal·laran Punts Lila, que són espais informatius destinats a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i, al llarg dels itineraris hi haurà personal municipal (com els serenos) per fer reforç de l’atenció durant les nits de dijous a diumenge.

Per dibuixar aquests itineraris s’ha tingut en compte les característiques de l’enllumenat públic de la zona, i també s’hi instal·laran uns llums de color lila que els senyalitzaran.

Ampliació dels dispositius de seguretat

La Guàrdia Urbana de Cornellà ampliarà els dispositius de seguretat amb un desplegament de 161 efectius de Guàrdia Urbana, 133 vigilants i auxiliars de seguretat, dos equips de serenos, amb el suport de més de 30 càmeres de videovigilància, que vetllaran per la tranquil·litat i convivència de tothom en un entorn de festes lliures de sexisme, amb atenció especial als llocs on es realitzen activitats i pels itineraris segurs.

20131213 GuàrdiaUrbanaappseguretat 1838

En el cas dels concerts que es preveuen més multitudinaris (a la plaça de Catalunya i al parc de la Ribera), la Guàrdia Urbana du a terme un operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra. Així mateix, en l’àmbit del civisme, també està previst realitzar fins a 53 sonometries per controlar que el so dels concerts es mantingui en els nivells permesos.

15693391643893

L’aplicació per a mòbils Seguretat Ciutadana (M7 Citizen Security) oferirà consells durant la celebració de diverses de les activitats, com el Corndefoc i el festival Piromusical. Aquesta aplicació també permet als usuaris que la tinguin descarregada recórrer al servei de la Guàrdia Urbana de forma immediata i amb geolocalització de l’incident.

Redacció / Fotos: Arxiu- Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix