Torrelles vol crear un espai per homenatjar les víctimes de la guerra

Altres propostes, per a la preservació i la recuperació de la memòria històrica al municipi, és l’elaboració d’un registre de persones represaliades, la col·locació d’una llamborda Stolpersteine per al torrellenc Baldiri Cases i també un record a dones i membres del col·lectiu LGTBI víctimes del feixisme

Ahir 27 de gener es va commemorar el Dia Internacional de commemoració de l’Holocaust, una data fixada per la Unesco amb la voluntat de recordar les persones mortes o represaliades de la guerra. L’ajuntament baixllobregatí s’ha adherit a aquesta commemoració treballant per la preservació i la recuperació de la memòria històrica.

photo 1447069387593 a5de0862481eok

En aquest sentit, al mes de setembre es va constituir la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles, un òrgan creat per impulsar mesures en el reconeixement de les persones represaliades pel feixisme. A partir de la sessió de constitució es va crear un grup de treball que està estudiant de quina manera poder desenvolupar el projecte de creació d’un espai físic al municipi que serveixi de record a les víctimes de la guerra. Es preveu que aquest homenatge s’anunciï en les properes setmanes.

stolpersteine 1

En el marc de la comissió es van presentar també altres propostes com l’elaboració d’un registre de persones represaliades o la col·locació d’una llamborda Stolpersteine en memòria del torrellenc Baldiri Cases Caralt, mort al camp de concentració de Gusen (Mauthausen). Actualment, hi ha una llista d’espera de tres anys per obtenir aquestes llambordes així que, fins que això sigui possible, es preveu dedicar-li una placa commemorativa. Es va obrir també una altra línia de treball destinada a dones i membres del col·lectiu LGTBI víctimes del feixisme.

Redacció / Fotos: Arxius

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix