CCOO qualifica la situació de l’Hospital Moisès Broggi com a “insostenible”

Davant el fort creixement dels casos de Covid-19 al Baix Llobregat i “la caòtica gestió per part de la direcció del centre sanitari santjoanenc”

CCOO denuncia la situació “insostenible” a l'Hospital Moisès Broggi i exigeix solucions urgents en el context de la sisena onada de la pandèmia de coronavirus. El sindicat ho atribueix a la manca de planificació i a la nefasta gestió per part del Consorci Sanitari Integral, i, per extensió, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

FFnmyeaXMAsixiT

L'actual situació al Baix Llobregat no és nova, ve de lluny. La pandèmia de la Covid-19 ho ha accentuat des de març de 2020, i s'emmarca en una política que no ha donat màxima prioritat al sistema sanitari, segons el sindicat. “Aquesta realitat ha impactat de manera molt directa a l'atenció primària del Baix Llobregat, i en particular a l'Hospital Moisès Broggi”, explica CCOO.

FCsZ5gXXoAcW7gW

“Cal recordar que aquesta instal·lació va ser conseqüència d'una llarga lluita dels moviments socials, veïnals i sindicals de la comarca. Fruit d'una evident mala gestió, avui es manifesta amb tota la seva cruesa com un exemple del deteriorament del sistema sanitari català, originat per les retallades i així com la manca d'inversions, de recursos i de suport a les persones que hi treballen durant els últims anys”, manifesta.

CCOO ha emplaçat reiteradament a la direcció d'aquest important centre hospitalari comarcal de referència de diversos municipis a aplicar inversions i millores laborals. “Alhora, els responsables de la seva gestió s'han negat sistemàticament a prendre mesures organitzatives, a reduir la temporalitat, a convocar noves places o a millorar els contractes i les condicions laborals. Això podria fidelitzar als i les professionals, que en moltes ocasions troben més atractiu treballar en altres centres que ofereixen millors situacions”, justifica el sindicat.

E9eLfFAXMAIFI9u

D’altra banda, CCOO rebutja la suspensió de vacances i dies de lleure del personal d'infermeria durant les festes nadalenques, “que s'ha fet de forma unilateral i sense la preceptiva consulta amb la seva representació legal. No es pot tornar a exigir sacrifici i heroisme a les plantilles que durant mesos han patit canvis en les seves condicions laborals i han fet un gran esforç que va molt més enllà de les obligacions inherents a la seva professió i vocació”.  Tanmateix, considera fonamental que la sanitat pública, privada o concertada “puguin comptar amb mitjans humans i materials adients. Inevitablement, això significa incrementar el seu finançament per tal de garantir una atenció universal, equitativa i de qualitat per a la ciutadania.”

Redacció / Fotos: CCOO-Salut-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
132

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix