Denuncien l’estat de degradació dels parcs infantils de Sant Andreu

El grup municipal Fem Sant Andreu reclama una ràpida actuació, ja que considera que catorze dels trenta-quatre hi ha una falta total de manteniment que posa en perill la integritat física dels seus usuaris

El grup municipal de Fem Sant Andreu exigeix al Govern municipal (PSC+Cs) que compleixi l’acord de pressupostos del 2021 amb la coalició municipalista, i executi la renovació dels parcs infantils amb un valor de 180.000 euros pactada en l’exercici del 2021. A menys de dos mesos de finalitzar l’any, segons el grup municipal, encara no s’ha executat cap renovació dels equipaments infantils, i també “dubtem que s’hagi utilitzat l’increment del 43% a la partida de manteniment dels jocs infantils.”

Can Preses 6

Anoia 9

Can Preses 3

La cualició municipalista ha elaborat un informe sobre l’estat real dels parcs infantils del municipi. “La motivació era copsar en fets objectius i demostrables, el sentiment dels ciutadans i ciutadanes al carrer, que els equipaments infantils estan abandonats pel Govern municipal”, s’afirma.

L’informe conclou que els parcs infantils de Sant Andreu de la Barca necessiten urgentment un pla de parcs infantils i zones d’esbarjo, que projecti la renovació de tots els equipaments infantils a la via pública, el seu manteniment i la diversitat de jocs segons l’evolució/previsió demogràfica de cada zona.

2020 06 20 at 19.53.32

Estació 2

El grup municipal de Fem Sant Andreu va presentar, en el Ple ordinari d’octubre, una moció sobre els parcs infantils que es vol per Sant Andreu de la Barca “aplicant una mirada de futur i estratègica sobre la renovació d’aquests espais, i resoldre aquesta manca de manteniment per part de l’ajuntament”, explica. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra dels grups PSC i Ciutadans. Podemos i Fem Sant Andreu van votar a favor.

Anoia 1

Anoia 5

Reacció del Govern Municipal

Un parell de setmanes després, l’Ajuntament ha anunciat que invertirà durant els pròxims mesos un milió d’euros en la millora i reforma dels parcs infantils de la ciutat. El consistori ha encarregat a una empresa especialitzada un estudi de la situació actual dels parcs infantils de la ciutat i, un cop quantificada la inversió necessària a cadascun d’ells, ha elaborat un calendari per a la seva millora. El primer parc on s’intervindrà és als Jardins Pedemonte, on hi ha una escola bressol municipal. En aquest cas la inversió és de gairebé 400.000 euros.

2021 11 09 09 13 11 Jardins Pedemonte

L’avantprojecte amb el qual treballa l’Ajuntament preveu una reforma integral que posa l’accent en la millora de l’accessibilitat, l’increment de la varietat de vegetació per augmentar la biodiversitat i la renovació del mobiliari urbà. La proposta es completa amb nous camis de recorregut transversal, un recordatori de l’aigua i del patrimoni cultural existent, el manteniment de la graderia i un nou enllumenat públic. El projecte també preveu l’ampliació i millora dels espais d’accés a l’escola bressol per afavorir el pas d’alumnes i famílies. L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha dit que “l’actuació contribuirà que aquesta zona de la ciutat, de més de 3.000 metres quadrats, sigui un lloc agradable i segur per a les persones.”

Redacció / Fotos: Fem Sant Andreu-Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix