El Baix Nord promou un ‘hub’ agroalimentari saludable i sostenible

Compta amb la participació de sis municipis i el suport de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector

La Diputació de Barcelona i sis municipis del nord de la comarca del Baix Llobregat - Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca- enceten un projecte per promoure aquesta zona en un hub agroalimentari i potenciar l'alimentació saludable i sostenible. El projecte pretén fonamentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector. La iniciativa es desenvolupa en el marc del programa "Treball, Talent i Tecnologia" de la Diputació de Barcelona, que finança el programa amb 300.000 euros.

hub baix nord 2

El programa pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l'alimentació saludable i sostenible

El primer pas de la iniciativa preveu fer una diagnosi de la situació actual a la zona pel que fa referència a la presència d'empreses d'aquest sector i possible mà d'obra.

Un dels punts positius de la zona és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d'aliments i infraestructures per gestionar el residus.

L'objectiu és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d'atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d'aquests sector d'alimentació per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l'aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0.

hub baix nord 3

A la cadena de valor del sector alimentari s'inclouen totes les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització.

Es posarà èmfasi especial en l'alimentació saludable, considerada com aquella que permet un funcionament òptim de l'organisme i de la seva salut, tot sent al mateix temps completa, equilibrada, segura, sostenible i assequible.

El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d'aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix