Felip VI lliura el Premi Cervantes a Joan Margarit

El rei, la reina Leticia i el ministre de Cultura, Rodríguez Uribes, s'han reunit amb l'escriptor que resideix a Sant Just Desvern al Palauet Albèniz

El rei Felip VI va lliurar a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) ahir dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial i que es va celebrar sense premsa ni convidats al Palauet Albèniz de Barcelona. A l’acte hi van assistir també la reina Leticia i el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit va rebre així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d’haver recollit a l’abril en una cerimònia a la Universitat d’Alcalà de Henares, que es va cancel·lar per la crisi sanitària pel coronavirus.

rey felipe vi

EpwwyiQXIAEQBnR

L’acte no s’havia comunicat per part de la casa reial i no constava a l’agenda del monarca. El lliurament del guardó es va fer amb discreció a l’interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI va entregar el guardó a Margarit tot expressant-li el “gran honor” que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que va difondre la mateixa Casa del Rei. “No podem fer discursos aquí”, va comentar el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes.

foto 3737694

Al seu torn, Margarit, que resideix a Sant Just Desvern, va llegir un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d’un poemari propi en català.

Redacció / Fotos: Casa del Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix